İstanbul Sözleşmesi duruşması: Danıştay'da olacağız

İstanbul Sözleşmesi duruşması: Danıştay'da olacağız
Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ demek için 7 Haziran’da Danıştay’da görülecek duruşmada olacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik 20 Mart 2021 tarihinde verilen çekilme kararına karşı kadınların hukuk mücadelesi sürüyor. Kararın iptali talebiyle açılan 200’e yakın davaya ilişkin duruşmalardan 10’u 28 Nisan’da Danıştay 10'uncu Dairesi’nde görüldü. Bu duruşmaların ardından 15 gün içerisinde kararını açıklaması beklenen Danıştay, diğer başvurulara dair 7, 14 ve 23 Haziran’a duruşma günü verdi. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı açtıkları davaya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, davanın 7 Haziran’da Danıştay’da görülecek duruşmasına işaret edilerek, "İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ demek için orada olacağız. Kadına yönelik şiddet bir insan hakları ihlali ve ayrımcılıktır. Hayatta kalmak için, eşitlik ve özgürlük için, boyun eğmiyoruz" denildi.

Duruşma öncesi Danıştay önünde açıklama yapılacağı kaydedilen açıklamada, "Kadınların yaşam hakkını savunmaya devam edeceğiz. Türkiye’de tek bir kadının bile şiddete maruz kalmayacağı güne dek, buradayız, mücadele edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi'ne dokunmayı #AklınızdanBileGeçirmeyin" ifadelerine yer verildi. 

Öne Çıkanlar