Kar yolları kesti: İstanbul, Trakya ve Anadolu'dan gelen araç girişine kapatıldı

Kar yolları kesti: İstanbul, Trakya ve Anadolu'dan gelen araç girişine kapatıldı
İstanbul otogarlarından araç çıkışları da durduruldu. Havalimanı uçuşlara kapatıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatleri değişti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da yaşanan yoğun kar yağışıyla birlikte getirilen yasakları sosyal medya hesabından duyuruyor. Yerlikaya, son olarak; 'yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle AVM’lerin bu akşam itibarıyla saat 19.30’da kapatılacağını' duyurdu. Türk Hava Yolları ise, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın 04.00'e kadar tüm uçuşlarını durdurduğunu açıkladı.

İstanbul'daki yoğun kar yağışı yasakları da beraberinde getirdi.

Vali Yerlikaya, İstanbul’da AVM’lerin 19.30’da kapatılacağını sosyal medyadan şu sözlerle duyurdu:

"Kıymetli İstanbullular, ilimizdeki yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle AVM’ler bu akşam itibarıyla; 19.30’da kapatılacaktır. Hemşehrilerime sabır ve anlayışları için teşekkür ederim."

OTOGARLARDA ÇIKIŞLAR DURDURULDU

Vali Yerlikaya; Harem, Esenler ve İstanbul’daki diğer tüm otogarlardaki çıkışların yarın sabah saat 08.00’e kadar durdurulduğunu duyurdu.

TRAKYA’DAN İSTANBUL’A  ARAÇ GİRİŞİ YASAKLANDI

Ali Yerlikaya ayrıca, hava şartları nedeniyle Trakya'dan İstanbul'a araç girişinin yasaklandığını açıkladı. Yerlikaya mesajında, "Kıymetli sürücüler, ikinci bir duyuruya kadar, Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyecektir. Trakya istikametinden yola çıkılmaması önemle rica olunur" ifadelerini dile getirdi.

İSTANBUL'DA MESAİLER

İstanbul’da kar yağışının yoğunlaşacağını ifade ederek mesai saatlerinin 15,30’a çekildiğini duyurdu. Yerlikaya, "Ulaşımdaki aksamalar dikkate alınarak kamu kurum ve kuruluşlarında, nöbetçi personel bırakılmak suretiyle mesailer 15.30'da sona erecektir" dedi.

HAVALİMANI UÇUŞLARA KAPATILDI

İstanbul Havalimanı'nda uçuşlar yarın sabah saat 04.00'e kadar durduruldu. Türk Hava Yolları, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın 04.00'e kadar tüm uçuşlarını durdurdu.

ANADOLU'DAN İSTANBUL'A GİRİŞLER DURDURULDU

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) Anadolu'dan İstanbul'a gelişlerde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle tüm araçların Bursa, Yalova, İzmit, Kocaeli, Sakarya ve Düzce'de uygun yerlerde bekletileceğini açıkladı.

KGM tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Anadolu'dan İstanbul'a gelişlerde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle tüm araçlar Bursa, Yalova, İzmit, Kocaeli, Sakarya ve Düzce'de uygun yerlerde bekletilecektir. Zorunlu haller dışında İstanbul istikametine yola çıkılmaması gerekmektedir. Konuya ilişkin gelişmeler anlık olarak kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

Öne Çıkanlar