Özelleştirme İdaresi, İstanbul'da iki alanı satışa çıkardı

Özelleştirme İdaresi, İstanbul'da iki alanı satışa çıkardı
İstanbul'un Kartal ve Maltepe ilçelerindeki iki taşınmaz hakkında ‘satış’ yöntemiyle özelleştirme kararı alındı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), İstanbul'un Kartal ve Maltepe ilçelerindeki iki taşınmaz hakkında ‘satış’ yöntemiyle özelleştirme kararı verdi.

ÖİB'nin "Yatırımcılara Duyuru" başlığıyla ilan ettiği özelleştirme kararı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlandı. Buna göre, İstanbul'un Kartal ilçesindeki Çavuşoğlu Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 26 bin 958 metrekare ve Maltepe ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi'nde yer alan yaklaşık 8 bin 89 metrekarelik taşınmazlar özelleştirilecek.

Birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif alma, görüşme ve pazarlık usulüyle yapılacak ihalelerin, teklif sahiplerinin katılımıyla gerçekleştirilecek açık artırmayla sonuçlandırılacak. Teklif sahipleri ayrı ayrı olmak koşuluyla birden fazla taşınmaz için teklif verebileceği, birden fazla taşınmaz için teklif verilmesi halinde bu tekliflerin birbirleriyle ilişkilendirilemeyeceği belirtildi.

İhaleye gerçek ve tüzel kişiler, ortak girişim grupları (OGG), kooperatifler, vakıflar ile belgelerinde taşınmaz edinebileceklerine dair hüküm bulunan dernekler katılabilecek. Yatırım fonları ise sadece bir OGG içinde yer alabilecek. Girişim grubu ortaklarının tamamı yatırım fonu olamayacak

İhaleye katılmak isteyenlerin teklifleri için son tarihin 31 Mayıs olduğu belirtildi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar