İstanbul'da bir hakim, 30 bin dolar ve 100 gram altınını telefon dolandırıcılarına kaptırdı

İstanbul'da bir hakim, 30 bin dolar ve 100 gram altınını telefon dolandırıcılarına kaptırdı
Kendilerini bankacı olarak tanıtan telefon dolandırıcıları, bir hakimin 30 bin dolar ve 100 gram altınını 12 dakikalık görüşme sonrası ele geçirdi. Şikayet üzerine 3 şüpheli, yakalandı.

İstanbul'da kendilerini bankacı olarak tanıtan telefon dolandırıcıları gece vakti aradıkları bir hakimi, hesabına Rusya'dan şüpheli erişim yapıldığını söyleyerek dolandırdı.

TRT Haber'de yer alan habere göre, görüşme sırasında hesabını kontrol eden hakim şüpheli işlem göremedi. Dolandırıcılar ise mesai saatleri dışında işlemin sisteme düşmediği cevabını verdi. 12 dakikalık görüşmenin ardından, şüpheliler hesaptaki 30 bin dolar ile 100 gram altını ele geçirdi.

Parasının 15 dakika sonra iade edileceği söylenmesine rağmen hesabında değişiklik olmadığını gören hakim, dolandırıldığını fark ederek, şikayetçi oldu. Olayın ardından başlatılan çalışma sonrası yakalanan şüphelilerden ikisinin telefon görüşmesini yaptığı, üçüncü kişinin ise parayı bankadan çeken kurye olduğu anlaşıldı. 3 kişilik şebekenin yabancı kişiler üzerine çıkarılmış hatlar üzerinden arama yaptıkları belirlendi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden ikisi tutuklandı, biri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Paranın bir kısmı hakime iade edildi.

Öne Çıkanlar