İsrail polisi Doğu Kudüs'te Filistinli bir kasabın dükkanını yıktı

İsrail polisi Doğu Kudüs'te Filistinli bir kasabın dükkanını yıktı
Silvan'ın El-Boston bölgesinde, 7 Haziran'da bir dizi yeni yıkım emri verildiği kaydedildi.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'nde, İsrail polisi bir Filistinliye ait dükkanı "imar izni olmadığı" gerekçesiyle yıktı. Polislerin, yıkımı durdurmak isteyen Filistinlilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle saldırması sonucu en az dört kişinin yaralandığı belirtildi.

El Cezire muhabiri Harry Fawcett, sabah erken saatlerde Silvan Mahallesi'ne gelen İsrail polisinin, kasap dükkanına girerek dükkan sahibi Nidal Recebi'ye ve bölge sakinlerine saldırdığını aktardı. Doğu Kudüs'te hali hazırda en az 20 yerleşimin veya işletmenin yıkım sürecinde olduğu bildirildi.

Silvan'ın El-Boston bölgesinde, 7 Haziran'da bir dizi yeni yıkım emri verildiği kaydedildi. Bu kapsamda İsrailli yetkililerin, toplamda 130 kişiye evlerini tahliye etmeleri için 21 gün süre tanındığı belirtildi.

Şeyh Cerrah Mahallesi gibi Mescid-i Aksa'nın güneyinde yer alan Silvan Mahallesi de birçok Filistinliye ev sahipliği yapıyor. Filistinlilerin zorla evlerinden çıkarıldığı ve yerlerine İsrailli yerleşimcilerin yerleştirildiği Şeyh Cerrah'takine benzer bir süreç Silvan Mahallesi'nde de yaşanıyor. İsrail, Filistinlilere ait bazı evlerin "Yahudilere ait araziye inşa edildiği" gerekçesiyle boşaltılmasını istiyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar