İsrail'den yeni suikast: Batı Şeria'da El Aksa Şehitleri Tugayı üyesi öldürüldü

İsrail'den yeni suikast: Batı Şeria'da El Aksa Şehitleri Tugayı üyesi öldürüldü
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentindeki İsrail saldırısında, El Aksa Şehitleri Tugayı üyesi İbrahim en-Nablusi ve 2 Filistinli öldürüldü. Çıkan çatışmada 40 Filistinli de yaralandı.

İsrail askerlerinin Nablus'ta İç İstihbarat Servisi Şin-Bet (Şabak) ile ortak yaptığı baskında omuzdan fırlatılan roketler de dahil birçok silah kullanıldı.

Baskında El Aksa Şehitleri Tugayı'nın yerel liderlerinden biri olarak tanımlanan Nabulsi'nin yanı sıra biri 16 yaşında olmak üzere iki Filistinlinin öldüğü açıklandı. 

Filistin Kızılayı baskın sırasında çıkan çatışmalarda en z 40 Filistinlinin yaralandığını, yaralıların bazılarının durumunun kritik olduğunu duyurdu.

El Aksa Şehitleri Tugayı, Batı Şeria'yı kontrol eden Fetih hareketinin silahlı kanadı. İsrail, Nabulsi'nin Batı Şeria'daki İsrail askerleri ve İsrailli sivillere yönelik bir dizi saldırıdan sorumlu hücreyi yönettiğini iddia ediyordu.

İsrail medyası Nabulsi'ye yönelik Şubat ayındaki baskında üç yardımcısının öldürüldüğünü ancak Nabulsi'nin kaçtığını da yazdı.

Baskında İsrail askerlerinden yaralanan olmadığı açıklandı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilerin evlerine sık sık baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Kısa süre önce İsrail'in Batı Şeria'da İslami Cihad'ın liderlerinden Bassem Saadi'yi tutuklaması tansiyonu artırmış, İsrail'in İslami Cihad tehditlerini bahane ederek Gazze'ye yaptığı hava saldırılarında, aralarında iki İslami Cihad komutanının da yer aldığı 44 Filistinli öldürülmüştü.

3 gün süren çatışmalar sonrasında Mısır'ın arabuluculuğu sonucu taraflar 7 Ağustos'ta ateşkes anlaşması yapmıştı.

Birleşmiş Milletler raporlarına göre, İsrail güçleri 2022 başından 26 Haziran'a kadar Filistin topraklarına yaklaşık 1600 kez baskın düzenledi. Bu baskınlarda 60 Filistinli hayatını kaybetti, yaklaşık 6 bin Filistinli de yaralandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar