İsrail'den Esad'a tehdit: Deviririz

İsrail'den Esad'a tehdit: Deviririz
İsrail Enerji Bakanı, "Esad İranlıların ülkesi üzerinden faaliyette bulunmasına izin vermeye devam etmesi sonu olur" dedi

DÜNYA – İran’a yönelik söylemlerini sertleştiren İsrail bu kez İran’ın Suriye’deki varlığı üzerinden Şam Yönetimi’ni tehdit etti.

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz,''Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad İranlıların ülkesi üzerinden faaliyette bulunmasına izin vermeye devam ederse, bu, onun ve rejiminin sonu olur'' dedi.

Steinitz, Esad’a yönelik bir suikast planı olup olmadığı yönündeki soruya da ''başına gelebilecek felaketlerden kendisi sorumlu olur'' şeklinde cevap verdi. İsrailli bakan tehditlerine geçmişteki Lübnan saldırılarını örnek göstererek sürdürdü. Steinitz, "geçmişte de Lübnan'la ilgili benzer bir ikilem vardı. Hizbullah'ın Lübnan üzerinden bize saldırmasının sadece Hizbullah'a misillemede bulunmamız mı yoksa Lübnan'ı da vurmamız mı gerektirdiğini tartışıyorduk" dedi.

"HAYATTA KALMASINI İSTEYENLER ESAD’A SÖYLEMELİ …"
İsrail başbakanı Benyamin Netanyahu’nun 9 Mayıs’taki Moskova ziyaretini hatırlatan Steinitz, dolaylı olarak Rusya Devlet Başkanı Putin’e de mesaj gönderdi. İsrailli Bakan, "herkes anlamalı ki, belli şeyler bizim için kırmızı çizgidir. Esad'ın hayatta kalmasını devam ettirmekle ilgilenenler, Esad'a İsrail'e İHA ve füze saldırılarını önlemesi gerektiğini söylemeli.'' Şeklinde konuştu.(HABER MERKEZİ)  

Öne Çıkanlar