Isparta'yı karanlıkta bırakan Akdeniz EDAŞ denetim raporlarını EPDK'ye sunmadı

Isparta'yı karanlıkta bırakan Akdeniz EDAŞ denetim raporlarını EPDK'ye sunmadı
Isparta'yı günlerce karanlıkta bırakan Akdeniz EDAŞ'ın denetim raporlarını EPDK’ye iletmediği ve buna rağmen şirket hakkında işlem başlatılmadığı ortaya çıktı.

Isparta'yı günlerce karanlıkta bırakan Cengiz ve Kolin'in işlettiği Akdeniz EDAŞ'ın denetim raporlarını EPDK’ye iletmediği, buna rağmen şirket hakkında herhangi bir işlem başlatılmadığı ortaya çıktı.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2021 Yılı Faaliyet Raporu’nda, Isparta’da elektrik dağıtımından sorumlu Akdeniz EDAŞ’ın denetim raporuyla ilgili önemli bir ayrıntıya dikkati çekti.

Akın, "Bakanlığın 2021 Faaliyet Raporu’na göre Cengiz ve Kolin’in işlettiği Akdeniz EDAŞ’ın denetimleri 28 Kasım 2021 ile 31 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Ancak periyodik denetim raporlarının EPDK’ya gönderilmesine ilişkin bilgi ise boş bırakıldı" dedi.

'ISPARTA'DA ALTYAPININ ÇÖKTÜĞÜ BİLİNDİĞİ İÇİN Mİ RAPORLAR İLETİLMEDİ?'

Benzer şekilde Dicle EDAŞ, Çoruh EDAŞ ve Toroslar EDAŞ’a ait denetim raporlarının da EPDK’ye iletilmediğini söyleyen Akın, "Bu denetim raporları gereği yapılmak üzere ya EPDK’ya iletilmedi. İletildiyse bile gereği yapılmadığı için bu bilgi gizleniyor. Başka bir deyişle Isparta’da dağıtım sistemi ve altyapısının çöktüğü biliniyor muydu? Bilindiği için mi bu denetim raporları EPDK’ya iletilmedi" diye sordu.

Akın, Özel dağıtım şirketlerinin kamu tarafından daha sıkı ve etkin bir şekilde denetlenmesi gerekirken iktidarın geçtiğimiz haftalarda yaptığı yönetmelik değişikliğiyle kamunun denetim rolünü zayıflattığına da işaret etti.

'İKTİDAR DENETİMSİZLİĞİN ÖNÜNÜ AÇTI'

CHP’li Akın, "Geçen yıl 200 binin üzerinde abone uzun süreli elektrik kesintisi yaşadı. Bu yıl Isparta’da günlerce süren elektrik kesintisi 500 bin nüfuslu kentin tamamını etkiledi. Bunların nedeni yeterli denetim ve buna bağlı olarak yaptırımın yapılmaması. Yani özel dağıtım şirketlerinin kamu tarafından çok daha sıkı bir şekilde denetlenmesi gerekirken iktidar, özel şirketlerin dağıtım şirketlerini denetlemelerinin önünü açtı. Halihazırda denetim yapılmadığı için bir kent karanlıkta kalırken önümüzdeki dönemde maalesef çok daha büyük kesintiler yaşanabilir" dedi. 

Öne Çıkanlar