İspanya'nın en genç piskoposu 'aşık olduğu' için görevden alındı

İspanya'nın en genç piskoposu 'aşık olduğu' için görevden alındı
İspanya’nın en genç piskoposu olan ve muhafazakâr görüşleriyle tanınan Xavier Novell Goma, erotik kitaplar yazan Silvia Caballol ile evlendiği için görevinden alındı.

İspanya'nın en genç yaşta 'piskopos' unvanı alan, halkın sevdiği, saygın ve tutucu bir kilise görevlisi olarak bilinen Xavier Novell Goma, Ağustos ayında kişisel sebeplerle görevini bıraktığını açıklamıştı.

Goma, özellikle eşcinseller konusundaki bağnaz görüşleriyle ve 'şeytan çıkarma' ayinleri düzenlemesiyle tanınan muhafazakâr din görevlisi olmasına rağmen Katalanların bağımsızlığına destek vermesiyle de dikkat çekmişti.

Piskoposun, görevini bıraktıktan birkaç hafta sonra, satanist erotik romanlar yazan eski psikolog Silvia Caballol ile ilişkisi ortaya çıkmıştı. Caballol ile evlenen Goma, bu tarihte Religión Digital (Dijital Din) isimli internet sitesine "Aşık oldum ve işleri doğru yapmak istiyorum" diye konuştu.

İspanya’da toplanan piskoposlar konferansında yapılan açıklamada Novell'in görevden alındığını belirtirken "Kamuoyunun da bildiği gibi, Solsona piskoposu Xavier Novell Goma 22 Kasım 2021'de Barselona'nın Suria kasabasında Silvia Caballol ile resmi nikahla evlendi. Din görevlileri, sadece resmi nikahla da evlenseler görevden alınır" denildi.

Novell, piskopos unvanını koruyacak ama ayin düzenleme ve eğitim verme dahil, bu görevle bağlantılı rollerin hiçbirini yerine getiremeyecek. 

Öne Çıkanlar