İsmailağa Cemaati karıştı: 'Kaset' ile tehdit edilen Cübbeli Ahmet suç duyurusunda bulundu

İsmailağa Cemaati karıştı: 'Kaset' ile tehdit edilen Cübbeli Ahmet suç duyurusunda bulundu
Şeyhlerinin ölümünün ardından İsmailağa Cemaati'nde kılıçlar çekildi. Saadettin Ustaosmanoğlu, Cübbeli Ahmet'i 'kaset' ile tehdit etti. Cübbeli Ahmet suç duyurusunda bulundu.

İktidara yakınlığıyla bilinen Nakşibendi tarikatına bağlı 'İsmailağa Cemaati'nin şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ölümünün ardından tarikatta liderlik kavgası şiddetlendi. 

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun 23 Haziran’da ölümünün ardından cenazesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok siyasi katılmış, cemaatin kadınların cenazeye katılmama çağrısı yapması gündem olmuştu. Seçimlerden önce AKP’ye açık desteklerini sunan İsmailağa Cemaati'nde, şeyhleri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun ‘ölüm döşeğinde’ başlayan ‘yeni lider kim olacak’ tartışması Ustaosmanoğlu’nun ölümü sonrası şiddetlenmişti.

'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, cemaat içinde engellendiğini belirtip "Efendi Hazretlerimize bir bardak, bakraç cenaze şerefisine su bile döktürmediler" diyerek tepki göstermişti. 

Tarikata ait bir YouTube hesabından yayın yapan Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu, Cübbeli Ahmet'e ağır iddialarla cevap verip, 'kaset' ile tehdit etti.

'ERKEKSEN ŞEYHLİĞİNİ İLAN ET, KASETLERİNİ PATLATALIM'

Saadettin Ustaosmanoğlu, Ahmet Mahmut Ünlü’ye hitaben şunları söyledi:

"Erkeksen şeyhliğini ilan et. Çok meraklısın çünkü. İlan et de kasetlerini patlatalım. Hadi buyur.

2009 yılında efendi hazretleri hayattayken kime biat ettin? Tarikat icazetini kimden aldın. Bunun cevabını da kasetlerle vereceğiz. 

Şimdi ağlayıp sızlıyorsun, 'Cenazede bana bir bakraç su döktürmediler' diye. O bakracın da bir karşılığı var, onu da anlatacağım.

Sen cenazeye su dökmeye gelsen Show TV'yle geleceksin. Seninle mi uğraşacaktık. Basit bir derse giriyorsun külliyede, Show TV orada.  

Bütün pislikler ortaya dökülüyor."

'SENİN CEMAATİN ARTIK İSMAİLAĞA DEĞİL, AHMET ABİN BİLE YAZMIŞ' 

Saadettin Ustaosmanoğlu, Ahmet Hakan'ın daha önce yazdığı yazıları da hatırlatarak, "Senin cemaatin artık İsmailağa değil. Ahmet abin bile yazmış. Ahmet Hakan. Mahkemedeki fareni de yakaladık. Sen kendini çok uyanık sanıyorsun ama öyle değil o işler.Sen bittin, kendi kendini bitirdin... Evet, Cübbeli Ahmet Mahmut artık perttir." dedi. 

CÜBBELİ AHMET ADINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU, VİDEOYA ERİŞİM ENGELİ İSTENDİ

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre videonun ardından Ahmet Mahmut Ünlü adına İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Saadettin Ustaosmanoğlu’nun ‘tehdit’, ‘hakaret’, ‘şantaj’, ‘iftira’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarını işlediği öne sürülen savcılık dilekçesinde "Mezkûr paylaşım müvekkilimin maddi ve manevi huzur ve sükununu son derece şiddetli bir şekilde bozmuştur. Şüpheli tarafından sarf edilen tahkir edici, küçük düşürücü sözler hem müvekkil nezdinde ağır elem duygusuna sebep olmuş hem de dış dünyada müvekkilin saygınlığına zarar verme tehlikesi oluşturmuştur" denildi.

Savcılık suç duyurusunun yanı sıra bir başvuru da İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne yapıldı. Yayının yapıldığı Youtube’daki link için erişim engeli kararı verilmesi talep edildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar