İşkence gördüğünü söyleyen tutuklu: İntihar ettiğim söylenirse inanmayın

İşkence gördüğünü söyleyen tutuklu: İntihar ettiğim söylenirse inanmayın
İzmir 1 Nolu F Tipi Cezaevi'ne sevk edilen Halil Kasal ailesi ile yaptığı görüşmede "İntihar ettiğim söylenirse inanmayın" dedi.

Gardiyanların işkence ve intihar baskısı iddiaları ile gündeme gelen Silivri 5 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi’nden İzmir 1 Nolu F Tipi Cezaevi'ne sürgün edilen Halil Kasal’ın annesi "Başıma gelenleri anlatacağım" dedikten sonra telefonun kesildiğini ve bir daha çocuğundan haber alamadığını söyledi.-
 Jinnews'e konuşan Halil Kasal'ın annesi Beyaz Çelik, oğluyla 1 Mayıs Pazar günü yaptığı telefon görüşmesinde, "Başıma gelenleri anlatacağım" dedikten sonra telefonun kesildiğini ve oğlunun yaşamından endişe duyduğunu paylaştı.

1 Mayıs’ta oğlu ile yaptığı telefon görüşmesinin ses kaydını paylaşan Beyaz Çelik, oğlunun kendisine, "Beni intihara sürüklediler. İntihar etti denilirse öyle bir şey yok, cezaevi yaptı. Adalet yerini bulana kadar intihar etmeyeceğim" dediğini ifade etti.

 'ÖNÜME İP ATTILAR, JİLET VERDİLER, İNTİHAR ETMEMİ İSTEDİLER'


Jinnews, ulaştığı telefon kaydında Halil Kavas'ın yaşadıklarına dair  şunları söylediğini aktardı: "6-12 Nisan tarihleri arası yaşadığım işkence ve psikolojik şiddetin üzerini örtmek için farklı yollar deneniyor. Adil bir şekilde yargılanmıyorum. Ben birçok şiddet ve psikolojik baskıya uğramışken üstüne 19 gün hücre cezası aldım. 12 Nisan günü verdiğim 4 sayfalık ifademi işleme koymayıp, üzerime ifade vermişler. Adaleti istedikleri gibi yönlendiriyorlar. Benimle görüşmeye gelen, psikososyal yalan ifadelerde bulunmuş. Benim başka bir cezaevine nakil olmam için bu yöntemlere başvurduğumu söylemiş. Benimle görüşme yaptığı esnada ben ona ‘Önüme ip attılar, jilet verdiler, intihar etmemi istediler’ dedim. Bana verdiği cevap, ‘Senin o anki duygularını ölçmek içindir’ oldu. Delil karartıyorlar. Benim avukatım dahi birçok avukat ve aileler savcılığa suç duyurusunda bulunmuşken, daha hiçbir şekilde ifademize başvurulmadı. Bizim başımıza bunları getiriyorlar bu böyle kalmaz."
 

'OĞLUMUN HAYATINDAN TEDİRGİNİM'


Beyaz Çelik, telefon görüşmesinde oğlunun sesinin tedirgin ve yorgun geldiğini belirterek, "Oğlum bana, ‘Başıma gelen son olayı anlatacağım’ dediği esnada telefon kesiliyor. Bu çocuk neyi konuşmak istiyor da konuşamıyor? Çocuğum farklı olaylar yaşıyor, anlatmak istiyor. Birilerinin kendisiyle gelip görüşmesini istiyor. Çocuğuma işkence uyguladılar, üstüne hücre cezası vermişler. Nerede insan hakları! Nerede bu Türkiye’nin adaleti! Ben oğlumun hayatından tedirginim.  Oğlum bana başıma gelenleri anlatayım dedi ve telefon kesildi. O günden beri haber alamıyorum" diye konuştu.

Öne Çıkanlar