İsimsizler Hareketi soruşturmasında 3 kişi tutuklandı

İsimsizler Hareketi soruşturmasında 3 kişi tutuklandı
24 kişi 25 Eylül'de gözaltına alınmıştı.

İsimsizler Hareketi soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteci Hakan Gülseven aynı gün serbest bırakılırken, 18 kişinin 4 günlük gözaltı süresi dolduktan sonra emniyet ifadeleri alındı.

Emniyet ifadeleri alınan 18 kişi Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Aralarında yazar Temel Demirer’in de bulunduğu 11 kişinin savcılık tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

4 kişi adli kontrol şartı ile mahkemeye sevk edilirken, 3 kişi ise "Cumhurbaşkanına hakaret" ettikleri iddiası ile tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Adli kontrol şartı ile mahkemeye sevk edilen 4 kişi yurtdışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakıldı. Şehmus Kavak, Misli Cihan Şenleten ve Özgür Doğuş Erhan "Cumhurbaşkanına hakaret" ettikleri iddiası ile tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen üç isim de aynı gerekçeyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

    

DEMİRER: HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ

Savcılıktan ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Temel Demirer, adliye önünde kısa bir açıklama yaptı. Demirer, "Onlar asılsız dosyalarla, yalanlarla başımıza çorap örmeye kalkıştıkça biz çoğalıyoruz. Çocukluğumdan beri bildiğim bir slogan var. Haklıyız kazanacağız. Haksız olan onlar haklı olan biziz" dedi.

NE OLMUŞTU?

25 Eylül’de aralarında Temel Demirer’inde bulunduğu 24 kişi hakkında İsimsizler Hareketi soruşturması kapsamında gözaltı kararı verilmiş, hakkında gözaltı kararı verilen 19 kişi evlerine yapılan baskınlar gözaltına alınmıştı. Aynı soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı olan 5 kişi evlerinde bulunamadıkları için alınamazken, gözaltına alınan gazeteci Hakan Gülseven aynı gün ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar