İsimsiz ihbarla 151 kişi için yakalama kararı çıkarıldı

İsimsiz ihbarla 151 kişi için yakalama kararı çıkarıldı
Diyarbakır merkezli 9 ili kapsayan soruşturmada, 151 kişi hakkındaki yakalama kararı, 183 adrese baskın ve 100 kişinin gözaltına alınmasının isimsiz bir ihbarla yapıldığı öğrenildi.

Diyarbakır merkezli yürütülen bir soruşma kapsamında 9 ilde 183 adrese yapılan baskınlar sonucu aralarında gazeteciler Abdurrahman Gök, Esra Solin Dal, Semiha Alankuş ve Kibriye Evren ile Kürt siyasetçilerin içinde bulunduğu 100’ü aşkın kişi gözaltına alındı. 

Gözaltıların ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne giden Av. Resul Tamur, gazeteci Abdurrahman Gök ile görüştü. Av. Tamur, gazeteci Gök’ün moralinin iyi olduğu ve herkese selamı olduğunu söyledi. Tamur, emniyetten aldığı bilgilere göre, herkesin aynı ihbar sonucu gözaltına alındığını kaydetti. 

İSİMSİZ İHBARLA 151 KİŞİ İÇİN YAKALAMA KARARI

Tamur, "Gözaltı gerekçesi yapılan bir ihbar ile başlatılıyor. Fakat söz konusu ihbarda kimsenin ismi geçmiyor. Sadece evlerde gizli toplantıların yapıldığı, örgütlenmelerin yapıldığı söylenmiş. Bunun üzerine gözaltı operasyonlarına başlanmış. Alınma gerekçeleri isimsiz bir ihbar ve yapılan bu ihbarda kimsenin ismi olmamasına rağmen 151 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılıyor" dedi. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar