'İşimi istiyorum' eylemi yapan 14 yıllık öğretmene, 'polisi darp etti' iddiasıyla hapis cezası

'İşimi istiyorum' eylemi yapan 14 yıllık öğretmene, 'polisi darp etti' iddiasıyla hapis cezası
Mahkeme heyeti, duruşmada polisi dinlemeden öğretmen Mehmet Dersulu’ya, ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçundan 5 ay hapis cezası verdi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 14 yıllık öğretmenken işine son verilen ve Yüksel Caddesi’nde "işimi istiyorum" eylemi yapan Mehmet Dersulu’ya bir polisi darp ettiği iddiasıyla dava açıldı. Mahkeme heyeti duruşmada müşteki polisi dinlemeden Dersulu’ya, "görevi yaptırmamak için direnme" suçundan 5 ay hapis cezası verdi.

Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’in haberine göre KHK ile 2017’de ihraç edilen Mehmet Dersulu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçunu işlediği iddiasıyla dava açıldı. İddianamede müşteki olarak yer alan E.B. ifadesinde Dersulu’nun gözaltı sırasında tekmesinin bacağına geldiğini ve onun etkisiyle gözaltı aracının kapı demirine çarparak hafif nitelikte yaralandığını iddia etti.

MAHKEME POLİSİ DİNLEMEDEN ÖĞRETMENE CEZA KESTİ

Ankara 29. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya polis E.B. hiç katılmadı. Mahkeme heyeti müşteki E.B.’yi dinlemeden kararını açıklayarak Dersulu’yu 5 ay hapis cezasına çarptırdı.

‘SAÇ YOLAN, KEMİK KIRAN POLİS DEĞİL BEN CEZA ALDIM’

Öğretmen Dersulu, "Gülnaz Bozkurt’un saçlarını kökünden yolan, Nazan Bozkurt’un göz kemiğini kıran, astım hastası Acun Karadağ’a yakın mesafeden gaz sıkan, Alev Şahin’i önlükle boğmaya çalışan polislere ‘işlerini yapmışlar’ deyip takipsizlik kararı verilirken ben tekme atmadığım halde hapis cezası verildi" dedi.

Dersulu, kendisinin kimseye tekme atmadığını belirterek anons yapılmadan müdahale edildiğini ve direnmediğini söyledi. "Sistematik olarak işkenceyi gören de ceza alan da biziz" diye ekledi.

Öne Çıkanlar