'IŞİD’in yeni lideri Kureyşi İstanbul’da yakalandı' iddiası

'IŞİD’in yeni lideri Kureyşi İstanbul’da yakalandı' iddiası
IŞİD Lideri Ebu Hasan el Kureyşi'nin İstanbul'da yakalandığı ve operasyonun ayrıntılarının ilerleyen günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağı iddia edildi.

IŞİD’in yeni lideri Ebu Hasan el Kureyşi'nin (Aka Bashar Khattab Ghazal el Sümedayani) İstanbul 'da yakalandığı öne sürüldü.

Bloomberg'in aktardığı bilgiye göre Türkiye'den üst düzey yetkililer, IŞİD'in yeni liderinin geçtiğimiz günlerde İstanbul'da düzenlenen bir baskında yakalandığını söyledi.

Yetkililer, terörle mücadele polisi ve istihbarat birimlerinin,önceki IŞİD lideri Bağdadi'nin Şubat ayında Suriye'de bir ABD operasyonunda öldürülmesinden bu yana cihatçı gruba liderlik ettiğine inandıkları bir adamı gözaltına aldıklarını belirterek, konunun hassasiyeti nedeniyle kimliğinin açıklanmamasını istedi.

OdaTV'nin iddiasına göre, IŞİD liderinin yakalanmasının ayrıntılarını önümüzdeki günlerde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak.

2014'te halifeliğini ilan eden IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi, Ekim 2019'da İdlib'deki bir ABD baskınında öldürülmüştü.

Örgütün sonraki lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi olmuştu. Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi de 3 Şubat 2022'de İdlib'deki bir ABD operasyonunda öldürülmüştü. IŞİD operasyonu doğrularken, yaptığı açıklamada örgütün yeni liderinin Ebu Hasan el-Haşimi el Kureyşi olduğunu açıklamıştı.

Öne Çıkanlar