Hesekê cezaevinden kaçmaya çalışan 89 IŞİD’li yakalandı: Çatışmalar sürüyor

Hesekê cezaevinden kaçmaya çalışan 89 IŞİD’li yakalandı: Çatışmalar sürüyor
Rojava’da cezaevine saldırıda bulunan IŞİD ile QSD arasında yaşanan çatışma sürüyor. 89 IŞİD'linin yakalandığı belirtilirken bölgede silah sesleri yükseliyor.

+GERÇEK- IŞİD, dün akşam Kuzey ve Doğu Suriye’nin (Rojava) Hesekê kenti Xiwêran Mahallesi’nde 5 bin civarında IŞİD’linin tutulduğu cezaevine yönelik saldırı düzenlemişti. Basil Kavşağı’nda bulunan Sadkop adlı şirkete ait 3 yakıt tankerinin patlatılarak yapılan saldırının ardından çatışma yaşandı. Saldırıyı püskürten Demokratik Suriye Güçleri (QSD), bölgede operasyon başlattı. Anti-Terör Güçlerinin katılımı ile bölgede operasyonlar sürerken bölgede çatışmalar devam ediyor.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) tarafından sürdürülen operasyonların hedefinde saldırıyı yapan ve kaçmak isteyen IŞİD’liler var.  Devam eden operasyonlara ilişkin açıklama yapan Demokratik Suriye Güçleri Basın İrtibat Birimi, Xiwêran Cezaevi’n civarında kaçmaya çalışan 2 IŞİD’linin yakalandığını duyurdu. 

CEZAEVİNDEN KAÇMAK İSTEYEN 89 IŞİD’Lİ YAKALANDI

Cezaevi etrafında operasyonlar devam ederken, kaçmaya çalışan IŞİD’lilerin sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı gelen bilgiler arasında. Çatışmanın devam ettiği bölgede cezaevinde bulunan IŞİD’lilr de kaçma girişiminde bulundu. Kaçmaya çalışan 89 IŞİD’li Demokratik Suriye Güçleri tarafından yakalandı. Çatışmalarda teslim olmak isteyen yaklaşık 20 kişilik grubun diğer IŞİD'liler tarafından öldürüldükeri öğrenildi. 

Bölgede çatışmalar sürerken Uluslararası Koaalisyon uçak ve helikopterlerle havadan  çatışma bölgesini izlemeye aldı. 

IŞİD YENİDEN Mİ HORTLATILIYOR?

Uzun süredir cezaevinde tutulan IŞİD'lilerin yargılanması için özerk yönetim temsilcilerinin uluslararası alanda yaptığı girişimlere olumlu cevap verilmezken, bölge yönetimi sürekli olarak IŞİD’in uyuyan hücrelerinin tehlikelerine dikkat çekmişti.

Özerk Yönetim ve QSD şimdiye kadar birçok açıklamada IŞİD’e destek veren güçlerin bölgede faaliyet yürüttüğü ve durumun IŞİD’in yeniden hortlatılmaya çalışıldığı yönünde uyarıda bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar