İşçilerin açıklama yapmasına izin verilmedi: 3'ü gazeteci 8 gözaltı

İşçilerin açıklama yapmasına izin verilmedi: 3'ü gazeteci 8 gözaltı
Gözaltına alınan kişilerin Avcılar Polis Merkezi'nde olduğu öğrenildi.

ARTI GERÇEK- Sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan Sinbo işçilerinin, fabrika önünde yapmak istedikleri açıklamaya izin vermeyen polis, 3’ü gazeteci olmak üzere 8 kişiyi gözaltına aldı

İstanbul Avcılar’da bulunan Sinbo Fabrikası’nda kötü çalışma koşullarına karşı sendikaya üye oldukları için Kod-29 ile işten çıkarılan işçilerin fabrika önünde yapmak istediği açıklamaya polis saldırdı. Pandemi gerekçesi ile işçilerin açıklama yapmasına izin vermeyen polis, 1 Sinbo işçisi, 1 sendika temsilcisi ve 3 gazeteciyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Sinbo işçisi Dilbent Türker, Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası’na (TOMİS) İstanbul Temsilcisi Onur Eyidoğan, Kızıl Bayrak Muhabiri Kardelen Yoğungan, Özgür Gelecek Muhabiri Taylan Özgür Öztaş ve Mücadele Birliği Muhabiri Serpil Ünal. SML Etiket’te işe dönme mücadelesi veren iki işçi de sonradan gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 7 kişi Murat Kölük Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından götürüldükleri Avcılar Polis Merkezi’nden serbest bırakıldı. Ancak Serpil Ünal'ın başka bir dosyadan ifade eksiği olduğu gerekçesiyle bu gece gözaltında kalıp yarın savcılığa çıkartılacak.

Öne Çıkanlar