İşçilere ücretsiz izin ve istifa baskısı

İşçilere ücretsiz izin ve istifa baskısı
Akaryakıt istasyonunda çalışan işçiler mobbinge maruz bırakılarak istifaya zorlanıyor.

İzmir’in Güzelbahçe ilçesi, Yelki Mahallesi’nde bulunan Hanyalı Petrol akaryakıt istasyonunda işçiler üzerinde uzun süredir devam eden baskılara, ücret ve hak gaspları ile istifaya zorlama da eklendi.

Patronların Ensesindeyiz Ağı'nın internet sitesinde yer alan habere göre bir işçi, işverenler tarafından sürekli mobbinge maruz bırakıldıklarını, tam kapanma uygulaması ile birlikte kârı azalan patronların işçileri on gün ücretsiz izinde gösterip ücretlerine el koyduklarını belirtti.

Gündüz vardiyasında tek başına çalışmak zorunda bırakıldığını söyleyen işçi, "Alınan tam kapanma kararı ile her birimiz iki gün evde kalıp üçüncü gün çalışacaktık ve bu süre için maaşlarımızdan ücretsiz izin gösterilerek on günlük kesinti yapılacaktı. Her gün yüzlerce araç gelmesine rağmen patronlar en küçük fırsatı bile kendilerine dönük değerlendiriyorlar. Beni istifa etmeye zorladılar. O hakaretler içerisinde barınamayacağımı anlamıştım. Patronun bağırmasına sessiz kalmadım; ben de kendisine bağırdım ve senin bana bağırmaya hakkın yok, işten çıkarmaksa istediğin buyur key kartım diyerek istifa etmek zorunda kaldım" dedi ve işten ayrılmak zorunda kaldığını vurguladı.

Öne Çıkanlar