İşçiler 3 saat iş bıraktı, ödenmeyen maaşları yattı

İşçiler 3 saat iş bıraktı, ödenmeyen maaşları yattı
3 haftadır maaşları ödenmeyen karayolu işçileri, 3 saatlik iş bırakma eylemi yaptı, firma paraları yatırdı.

İzmir ve Manisa sınırları içerisinde çalışan taşeron karayolu işçileri maaşlarının ödenmemesi üzerine ‘Tehlikeli iş farkı, fazla mesai ve yol ücreti’ talepleriyle iş bıraktı. İşçilerin iş bırakması üzerine taşeron şirket maaşları kısa sürede yatırdı. 3 haftadır yatmayan maaşların 3 saatlik iş bırakmanın ardından yatırılması ile işçiler iş başı yaptı. İşçiler diğer talepleri için mücadele edeceklerini de belirtti.

Evrensel'den Metehan Ud'un haberine göre Karayolları Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü'nde çalışan taşeron işçiler yatmayan maaşlarından dolayı iş bırakma kararı aldı. İzmir ve Manisa ile ilçelerindeki 150'nin üzerindeki işçi sabah şube şefliklerinde toplanarak işe çıkmadı. Sürekli olarak maaşları düzensiz ödenen işçiler maaşları yatmadan verilen işleri yapmayacaklarını dile getirdi.

Temmuz ayının bitmesine bir hafta kalmasına rağmen işçilerin henüz haziran maaşları yatmamıştı. Taşeronun taşeronunda çalışan işçilere gerekçe olarak hak edişlerin yatmaması gösteriliyor. Ancak işçiler verilen işleri yerine getirdiklerini belirterek hak edişin yatırılmamış olmasının gerekçe gösterilmesini kabul etmediklerini dile getirdi.

İşçiler yaptıkları işin tehlikeli işler kapsamına girmesine rağmen asgari ücret aldıklarını belirterek, şimdiye kadar verilmeyen tehlikeli iş maaş farkını, fazla mesai ücretlerini ve yol parasını da talep ederek başlattıkları iş bırakma eyleminin ardından maaşlarının kısa süre içinde yatırıldığını belirtti.

 

Öne Çıkanlar