İşçi sınıfının Gezi'si 15-16 Haziran programı belli oldu

İşçi sınıfının Gezi'si 15-16 Haziran programı belli oldu
Tarihi işçi direnişi yarım asrı geride bıraktı.

ARTI GERÇEK- 15- 16 Haziran yarım asrı arkasında bıraktı. Türkiye işçi sınıfı tarihindeki en büyük işçi direnişi geride bıraktığı etki ve tecrübeyle hala güncelliğini koruyor.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu(DİSK), direnişin 50. yılında bir dizi programla 15-16 Haziran'ı anacak. 

Konfederasyon tarafından yapılan program açıklamasında: "DİSK’i engellemek, durdurmak ve yok etmek isteyen işverenlerin ve hükümetin baskıcı politikalarına, sahte, sarı ve güdümlü sendikacılığa karşı işçilerin sınıf ve kitle sendikacılığını savunma eylemi" şeklinde ifadelerine yer verildi.

   

15-16 Haziran direnişinin 50. yıldönümü etkinlik programı pazartesi günü DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun, Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda yapacağı basın açıklamasıyla başlayacak. Açıklamanın ardından parkta bir anma etkinliği yapılacak. Etkinlik DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu'nun sunumunda, Zafer Aydın'ın 15-16 Haziran'ı anlatmasıyla başlayacak. Kavel işçilerinden Ramazan Gecenoğlu ise şiir dinletisi yapacak. DİSK Korosu ise bir müzik dinletisi sunacak.

15 Haziran saat 21:00’de ZOOM üzerinden yapılacak e-söyleşi yapılacak. Söyleşide dönemin tanığı, DİSK eski Genel Sekreteri Mehmet Atay, İşçilerin Haziranı: 15-16 Haziran 1970 kitabı yazarı Zafer Aydın ve DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu olacak. Söyleşinin moderetörlüğünü ise akedemisyen Aziz Çelik tarafından üstlenildi.

Öne Çıkanlar