İşbaşaran: Sezgin Baran Korkmaz'ı çağırmak Soylu'nun değil, Erdoğan'ın kararıdır

İşbaşaran: Sezgin Baran Korkmaz'ı çağırmak Soylu'nun değil, Erdoğan'ın kararıdır
SBK davasına dair ayrıntıları anlatan eski AKP'li İşbaşaran 'İşi o kadar büyütüyorlar ki Türkiye'de, hükümet de kurumlarıyla bu kara aklamanın içine girmiş, beraber hareket ediyorlar' dedi.

ARTI GERÇEK- ARTI TV'de ekrana  gelen "Odak" programında, Sezgin Baran Korkmaz davası ve Türkiye'ye etkileri konuşuldu. Ezo Özer'in konukları CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan ile eski AKP Milletvekili Feyzi İşbaşaran oldu.

'ZARRAB 130 YILLA YARGILANIYORDU, KORKMAZ İÇİN 225 YIL İSTENİYOR'

Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'de "hayırsever bir iş insanı" olarak bilindiği dönemde, hakkındaki iddiaları ilk dile getiren CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, Sezgin Baran Korkmaz'ın "üç farklı suçtan ama bazılarını defalarca işlemekten suçlandığını" söyledi. Özcan, "Sezgin Baran Korkmaz. Birincisi, kara para aklama, 20 yıl. İkinci suç, sahtecilik. Bunu 10 kere işlediği için toplam 200 yıl. Üçüncü suçu da halihazırda devam eden bir soruşturmayı engellemek, dosyayı karatma çabası, o da 5 yıl. Toplamda 225 yılla yargılanıyor. dikkat çekmek isterim, ABD'nin İran yaptırımlarını 20 milyar dolar delmekle suçlanan Reza Zarrab, 130 yılla yargılanıyordu" bilgilerini verdi.

'DAVA DOSYASINA ERDOĞAN DAHİL AKP'Lİ İSİMLER DE KONULDU'

9 Ağustos 2018'de Sezgin Baran Korkmaz'ın ABD'de iş yaptığı kişilerin hapse girmeleriyle alakalı bir duyuruda bulunmuştum. O zaman Kingston Kardeşler ve Lev Aslan Dermen (Levon Termendzhyan), Türkiye'yer kaçmaya çalışırken Kaliforniya'da gözaltına alındılar, ondan sonra hapse gönderildiler" diyen Özcan, "Sezgin Baran Korkmaz'ın geçmişine bakıldığında ilkokul mezunu olduğunu görüyoruz, ki bundan herhangi bir mahsur yok, ancak böyle bir insanın birden bire ABD'de Mormon Tarikatı'yla ilişkiler kurup yüz milyonlarca dolar para taşıması garip" diye konuştu. Özcan, ABD'deki dava dosyasına Korkmaz'la ilişkisi olan Erdoğan dahil AKP'li isimlerin de konulduğunu söyledi. 

'ERDOĞAN BU İNSANLARLA FOTOĞRAF VERİRKEN HİÇ Mİ ARAŞTIRMAMIŞ'

ABD'den Korkmaz aracılığıyla gelen kişilerin, pasaport kontrolüne bile girmeden eskort eşliğinde havalimanından alındığını ve bu yüzden de Sezgin Baran Korkmaz'ın hükümet tarafından korunduğunu düşündüklerini, bu insanların nihai hedefinin ABD'deki işlerini bitirip Türkiye'ye yerleşmek olduğunu söyleyen Özcan, bu kişiler hakkında Google aramasıyla bile daha önce işledikleri suçlara ulaşılabileceğini söyledi. 

Özcan, sevelim ya da sevmeyelim, "Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığı makamında biri. Bu insanlarla fotoğraf verirken hiç mi araştırmammış" diye sordu.  

'FAALİYET ALANI SADECE TÜRKİYE OLSA BAŞINA BİR ŞEY GELMEZDİ'

Sıfırdan milyar dolarlık servete birden ulaşan Korkmaz'ın yaptığı en büyük hatalardan birinin "bu kadar kirli bir işi sürekli medyanın önüne sermesi" olduğunu söyleyen Özcan, "ABD'deki galalara sponsor olması, Erdoğan'la aynı masada oturmak için 75 bin dolar bağış yapması, New York'taki düşünce kuruluşlarına çok büyük meblağlarda bağışlar yapması gibi şeyler oldu. Bu kadar göz önünde olunca soru işaretleri de artıyor." dedi. Özcan, "Faaliyet alanı sadece Türkiye olsaydı başına bir şey gelmezdi, hükümet onu kurtarırdı. Ama işi ABD ve Avrupa üzerinden yapınca kendisinin yarattığı bu yalan başarı hikayesinin de sonunu getirmiş oldu" diye konuştu.

Özcan, "Sezgin Baran Korkmaz'ın yurt dışına çıkış yasağını ya da mal varlığına tedbir kararı koymayı kaldıran kişilerin şu an görevden alınmış olmaları lazım. Ama şu an bir tanesi Adalet Bakan Yardımcısı, diğeri de Yargıtay üyesi oldu" ifadelerini kullandı.

'KARA PARA AKLAMA İŞİNİ KORKMAZ ÜZERİNDEN TÜRKİYE'YE ÇEVİRİYORLAR'

Eski AKP Milletvekili Feyzi İşbaşaran ise Korkmaz'ın ABD'ye iade edilmesi durumunda "İfadelerinden ititrafçı olacağı belli" diyerek "Kingston Kardeşler ABD'de bilinen kişiler. Utah'ta yaklaşık 10 bin üyelik Mormon Tarikatları var ve devlete karşılar, vergi vermek istemiyorlar. Bir dolandırıcılık şebekeleri var buradan ede ettikleri parayı ABD dışına çıkarmak istiyorlar. Bu esnada benzer işler yapan Levan Termendzhyan'la yolları kesişiyor. Önce Panama ve Hindistan üzerinden para aklamayı deniyorlar ama takibe takılıyorlar. Sonra Sezgin Baran Korkmaz üzerinden rotayı Türkiye'ye çeviriyorlar" dedi. 

'HÜKÜMET DE KURUMLARIYLA BU KARA PARA AKLAMANIN İÇİNE GİRMİŞ'

İşbaşaran, "Türkiye'de hiçbir engelle karşılaşmadıkları gibi önleri sonuna kadar açılıyor. 2016 yılında ABD'de Kingston Kardeşler'e ve Termendzhyan'a operasyon yapıldı, evlerine girildi. Fakat şu işe bakın ki, bundan bir sene sonra sayın Erdoğan bu kişilerle ABD'deki Türk Büyükelçiliğinde görüşüyor ve fotoğraf veriyor. İşi o kadar büyütüyorlar ki Türkiye'de, hükümet de kurumlarıyla bu kara aklamanın içine girmiş, beraber hareket ediyorlar.

'KORKMAZ'I ÇAĞIRMAK SOYLU'NUN DEĞİL, ERDOĞAN'IN KARARIDIR'

Bu durumun 2018'de Kingston Kardeşler ve Termendzhyan'ın yakalanmasına kadar sürdüğünü söyleyen İşbaşaran, "Baran Korkmaz o tarihten sonra bu isimlerin Türkiye'deki paralarını işletmeye başlıyor.  Şirketler aldı, medyadaki isimlere rüşvetler dağıttı ve sonunda bu iş patladı. Sonrasında Sedat Peker'in anlattığı gibi Süleyman Soylu, Saray'ı rahatsız ettiği için Baran Korkmaz'ı çağırıyor. Sezgin Baran Korkmaz'ı çağırmak Soylu'nun değil, Erdoğan'ın kararıdır. Sedat Peker 'Tayyip Abi' dediği için, ondan çekindiği için ona yönelik bir şey söylemiyor ama bu emri veren Erdoğan'ın kendisidir. Süleyman Soylu'da öyle bir güç yok.

İşbaşaran, kara para aklama işinin yine Halk Bank üzerinden yapıldığını ve davanın Türkiye'ye gelmesi halinde üstünün kapatılacağını, aynısını Zarrab dosyasında da gördüğümüzü söyledi.

Öne Çıkanlar