İş kazasında parmağı kırılan işçiye eczaneye gidelim teklifi

İş kazasında parmağı kırılan işçiye eczaneye gidelim teklifi
Pandemi nedeniyle müzisyenliğe ara verip markette çalışmaya başlayan müzisyen Mirov'un ameliyat masrafları karşılanmıyor.

Mirov sahne adını kullanan müzisyen İbrahim Koyun pandemi nedeniyle işleri bozulduğu için 8 ay önce önce İstanbul'daki Piyalepaşa CarrefourSA Mini Market'te çalışmaya başladı.

Koyun’un, 3 Şubat’ta taşımaya çalıştıkları paletlerin üzerine devrilmesi sonucu serçe parmağı kırıldı. İşyeri yönetimi Koyun’u ilk önce eczanede tedavi ettirmek istedi ardından ameliyat edilmesi gereken parmağının tedavi masraflarını karşılayamayacağını söyledi.

Yaşadığı iş kazasının ardından kendi imkanlarıyla gittiği devlet hastanesinde ilk müdahalesi yapılan Mirov'a ameliyat olması gerektiği ve randevu verileceği söylendi ancak aradan günler geçmesine rağmen geri dönüş yapılmadı. Pandemi öncesi ekmeğini müzisyenlikten kazanan Mirov, gecikme sebebiyle vahim sonuçlar doğmaması için özel hastaneye başvurdu. CarrefourSA, özel hastanenin ameliyat için talep ettiği ücreti ödemediği için operasyona giremeyen müzisyen, sesini sosyal medya aracılığıyla duyurmaya çalıştı. Bir an önce ameliyat olması gerektiğini vurgulayan Mirov, yetkilileri harekete geçmeye çağırdı.

Evrensel’den Okan Başal’a konuşan Koyun, parmağının nasıl kırıldığını, "Marketlerde yük taşımak için kullanılan transpalet ile ahşap paletleri taşıyorduk. Müdür yardımcısının talimatıyla normalde geçmememiz gereken, marketin sınırlarına dahil olmayan bir yerden geçtik. Ben arkadan paletleri itiyordum, müdür yardımcısı önden çekiyordu. İlk seferde devrilecek gibi oldu. Düzeltip devam ettik. Geçtiğimiz yer rampalı ve kasisli bir yer. İkinci kez yine götürmeye çalışırken paletler düştü. Bir yandan tutmaya çalışıp bir yandan da geri çekilmeye çalışırken paletler elimin üstüne düştü. O arada serçe parmağım gitti" şeklinde anlattı.

Elindeki kırığı farketmesinin ardından tedavi için eczaneyi önerdiklerinin söyleyen Koyun, "Eczaneye gidelim, dediler. Ben de dedim ki parmağım kırıldı, araba ayarlayıp hastaneye gitmemiz lazım. İkinci defa 'Eczaneye gidelim' diye ısrar etti. O esnada işe özel aracıyla gelen bir arkadaşımız dahil oldu. Onun arabasına atlayıp gittik. Hastanede ilk tetkikleri ve müdahaleyi yaptılar. Sonra iş kazası bildirimi yaptım. Şikayetçi olduğumu dile getirdim, hastanedeki polislere de anlattım. Piyalepaşa'daki polis merkezine yönelendirdiler. Orada da tutanağımı verdim. Davamı açacağım. Ödem topladığı için akşam tekrar hastaneye gittim. Ondan sonra bir başıma kaldım" dedi.

‘PSİKOLOJİK OLARAK BERBAT HİSSEDİYORUM’

Devlet hastanesinden ameliyat günü için gelecek haberi beklediğini fakat beklediği çağrı gelmeyince özel hastaneye başvurduğunu söyleyen Koyun yaşadığı sorun nedeniyle KPSS’den iyi bir puan almasına rağmen o parmak sınavına giremedi.

Endişeli olduğunu belirten Koyun, "Müzikle uğraşıyorum. Gitar çalıyorum. Parmağımın yanlış kaynaması müzisyenliğimi olumsuz etkileyecek. Öyle üst üste geldi ki psikolojik olarak berbat hissediyorum. Bir yandan KPSS'ye de girdim, iyi bir puan aldım. On parmak sınavım vardı onu da kaçırdım. Birkaç tane daha sınav olacak, onlara da yetişemeyeceğim çünkü on parmak egzersizleri yapmam lazım" ifadelerini kullandı.

‘İNSAN EVLADI MUAMELESİ GÖRMÜYORUZ’

Emeğinin karşılığında yaşadıkları için işverene öfkeli olduğunu kaydeden Koyun, "Ben orada senin için sabahtan akşama kadar çalışacağım, parmağım kırılacak, sen hiçbir şey yokmuş gibi beni devlet hastanesine göndereceksin, akşamında eve gideceğim, sen de oh, hiçbir yokmuş gibi hayatına devam edeceksin. Benim kızdığım nokta bu. İnsan evladı muamelesi görmüyoruz" diye konuştu.

Özel hastaneden tetkikleri sonrası ameliyat için gün aldığını, ameliyat gününde ise hastanenin fatura çıkarıp "Ödemenin yarısını önden alalım. Daha sonra sorun yaşıyoruz şirketlerle, ödeme taraftarı olmuyorlar" diyerek 7 bin 500 lira istediğini anlatan Koyun, ödeme yapılmadığı için ameliyatının iptal olduğunu aktardı.

CarrefourSA merkezinin kendisiyle iletişime geçmekten kaçındığını, yalnızca marketin müdürüyle iletişim kurabildiğini belirten Koyun, bu duruma da tepki gösterdi.

Öne Çıkanlar