İran polisinden protestolarla ilgili açıklama: Tüm gücümüzle karşı çıkacağız

İran polisinden protestolarla ilgili açıklama: Tüm gücümüzle karşı çıkacağız
İran polis komutanlığı, Mahsa Amini'nin gözaltındayken ölümü üzerine yaklaşık iki hafta önce patlak veren protestolarda tüm güçlerini kullanacakları konusunda uyardı.

22 yaşındaki Kürt kadın Mahsa Amini'nin Tahran'da İslam Cumhuriyeti'nin başörtüsü ve edepli giyim konusundaki katı kurallarını ihlal ettiği iddiasıyla tutuklanmasının ardından gözlatındayken ölümü üzerine gece saatlerde patlak veren gösterilerden bu yana onlarca insan öldürüldü.

Fars haber ajansının aktardığına göre, polis komutanlığından yapılan açıklamada, "Bugün İran İslam Cumhuriyeti'nin düşmanları ve bazı isyancılar her türlü bahaneyi kullanarak ulusun düzenini, güvenliğini ve rahatını bozmaya çalışıyorlar. Polis memurları, karşı devrimcilerin ve düşman unsurların komplolarına tüm güçleriyle karşı çıkacak ve ülkenin herhangi bir yerinde kamu düzenini ve güvenliğini bozanlarla sert bir şekilde mücadele edecek" denildi.

Fars haber ajansı Salı günü yaptığı açıklamada, Amini'nin 16 Eylül'deki ölümünden bu yana "yaklaşık 60" kişinin öldürüldüğünü yazdı.

Yetkililer Pazartesi günü, eylemciler, avukatlar ve gazeteciler de dahil olmak üzere 1200'den fazla tutuklama yaptıklarını açıkladılar.

Öne Çıkanlar