İran: En ufak bir aptallık yaparlarsa, ABD gemilerini denizin dibine yollarız

İran: En ufak bir aptallık yaparlarsa, ABD gemilerini denizin dibine yollarız
Trump'ın İran'a karşı Ortadoğu'ya uçak gemileri ve asker takviyesine tepki gösteren İran ordusu, ABD’yi sert bir dille 'ikaz' etti.

Nükleer tehdit oluşturduğu iddialarıyla son dönemde İran karşıtı söylem ve politikalarını arttıran Washington'a, Tahran'dan sert bir yanıt geldi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a karşı Ortadoğu'ya uçak gemileri sevk etmesine ve 1500 ilave asker gönderilmesini onaylamasına tepki gösteren İran ordusu danışmanı General Murteza Kurbani, Basra Körfezi'ne gönderilen ABD savaş gemilerini gizli silahla imha edebilecekleri konusunda uyardı.

Sputnik’in aktardığı habere göre Kurbani, "ABD, bölgeye iki savaş gemisi gönderiyor. Eğer bu gemiler en ufak bir aptallık yaparsa, iki füze ya da iki yeni gizli silah kullanarak onları mürettebatı ve üzerindeki uçaklarla birlikte denizin dibine yollayacağız" dedi.

NE OLMUŞTU?

Trump yönetiminin İran ile nükleer anlaşmadan çekilip 'tarihteki en ağır' olarak nitelediği yaptırımları uygulamaya başlamasından beri, Washington ile Tahran arasında gerilim tırmanıyor. 

Nisan ayında İran Devrim Muhafızlarını 'yabancı terör örgütü' ilan eden Trump yönetimi, iki hafta önce 'İran'dan gelebilecek tehditlere karşı tedbir' adı altında USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile nükleer kapasiteli 4 adet B-52 bombardıman uçağından oluşan Bombardıman Görev Gücü'nü Basra Körfezi'ne sevk etti. Ardından 'İran bağlantılı Şii milis güçlerden kaynaklanan tehdit' iddiası ortaya atarak İran'ın komşusu Irak'tan elzem görevdekiler hariç tüm personelini çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar