İran' dan İsrail'e yanıt: Türkiye ile ilişkilerimizi bozmaya çalışıyorlar

İran' dan İsrail'e yanıt: Türkiye ile ilişkilerimizi bozmaya çalışıyorlar
İran'ı İstanbul'daki İsraillilere yönelik suikast planlamakla suçlayan İsrail Dışişleri Bakanı'nı Tahran yalanladı. İran, İsrail'i İran-Türkiye ilişkilerini bozmaya çalışmakla suçladı.

İran'ı İstanbul'daki İsrail vatandaşlarına yönelik suikast planlamakla suçlayan İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'e Tahran'dan yanıt geldi.

DW Türkçe'deki habere göre İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, Lapid'in iddiasını "saçma" olarak niteledi. Bakanlığın Twitter'dan paylaştığı açıklamaya göre Hatibzade, söz konusu iddianın "iki Müslüman ülke arasındaki ilişkileri bozmak için tasarlanmış bir senaryo" olduğunu savundu.

İsrail Dışişleri Bakanı Lapid, dün Ankara'da Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İstanbul'daki İsraillilere yönelik bir suikast planının engellenmesindeki yardımından ötürü Türk hükümetine teşekkür ederken "Son haftalarda İsrail vatandaşlarının hayatları İsrail ve Türkiye arasındaki güvenlik ve diplomatik işbirliği sayesinde kurtarıldı" demişti.

"Burada sadece masum İsrailli turistlerin öldürülmesinden bahsetmiyoruz. Bu aynı zamanda Türkiye'nin egemenliğinin İran terörünce ihlalidir" diyen ve olası bir suikastı önlemeye yönelik çabaların sürdüğünü belirten Lapid, "Türkiye'nin bu konuda İranlılara nasıl karşılık vereceğini bildiğinden eminiz" ifadesini kullanmıştı.

ÇAVUŞOĞLU: İZİN VERMEYİZ

Bakan Çavuşoğlu da İsrail ile güvenlik konusunda işbirliği içinde olduklarını belirterek "Ülkemizde İsrail vatandaşlarına yönelik terör tehdidi konusunda Sayın Lapid ile yakın temas hâlindeydik. Kurumlarımız arasında istihbarat ve bilgi paylaşımı sürekli gerçekleşti, Devlet Başkanı Sayın Herzog da bu hususta Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'la görüştü. Güvenlik kurumlarımız yakın işbirliği içinde çalışmayı sürdürüyorlar, temas hâlindeler ve şunu söylemek isterim; bu tür olayların ülkemizde yaşanmasına hiçbir şekilde izin veremeyiz, ülkemiz içinde bu tür hesaplaşmalara da izin vermeyiz, terör saldırılarına da izin vermemiz mümkün değil. Bu konuda gerekli mesajlar da verilmiştir" demişti.

Öne Çıkanlar