Iraklı Parlamenter: Kürtlerin bölünmesinin nedeni KDP’dir

Iraklı Parlamenter: Kürtlerin bölünmesinin nedeni KDP’dir
YNK Parlamenteri Sirwe Mihemed, Irak’ta 7 aydır yeni hükümet kurulmadığını belirterek, Kürtler arası bölünmeden KDP’nin sorumlu olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı krizinin sürdüğü Irak’ta, Parlamento Meclis Başkanı seçimi için toplandı. Parlamento, 10 Ekim 2021’de erken seçimlerin yapılmasının ardından 30 Aralık 2021’de Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih’in kararıyla seçimlerden bu yana ilk kez toplandı. Meclis başkanlığı için yapılan oylamada, Muhammed Helbusi 200 oy alarak, ikinci kez Meclis Başkanlığı’na seçildi. Hakim Zamli ise Birinci Başkan Yardımcısı seçilirken, KDP Kerkük Parlamenteri Şaxewan Abdullah da İkinci Başkan Yardımcısı oldu.

7 AYDIR HÜKÜMET KURULMADI 

Cumhurbaşkanlığı krizinin sürdüğü Irak’ta, KDP ile YNK arasındaki anlaşmaya göre cumhurbaşkanının YNK’den olması gerekirken, KDP defalarca aday çıkardı. Krize neden olan bu durum nedeniyle Irak’ta 7 aydır hükümet kurulamıyor. 

BÖLÜNMENİN NEDENİ KDP

Irak seçimlerinin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen henüz yeni hükümet kurulmamasına dair Rojnews’e konuşan YNK Parlamenteri Sirwe Mihemed, "Cumhurbaşkanlığı YNK’nin hakkıdır, Irak’ın cumhurbaşkanlığını almakta ısrarlıyız ve tüm siyasi partiler de bunu biliyor" dedi. Mihemed, Irak’taki Kürtlerin bölünmesine değinerek, "2003’ten sonra Kürt partileri bugünkü kadar bölünmedi. Bu bölünmenin nedeni ise KDP’dir" diye konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar