Irak’ta hükümet kurmak için yeni adım

Irak’ta hükümet kurmak için yeni adım
Koordinasyon Çerçevesi, YNK ve Azim İttifakı, Sadr Hareketi milletvekillerinin istifası sonrası Bağdat’ta bir araya geldi.

Irak’ta 10 Ekim 2021’de yapılan seçimlerden sonra birçok siyasi parti farklı ittifaklarda birlikte hareket etme kararı almıştı. Ancak aradan geçen süreye rağmen yeni cumhurbaşkanı seçilemedi ve hükümet kurulamadı.

Ülkede siyasi istikrarsızlık büyürken,  Sadr Hareketi Lideri Mukteda Es-Sadr’ın çağrısı üzerine 73 milletvekili istifa etti. 

YNK, KOORDİNASYON ÇERÇEVESİ VE AZİM HAREKETİ BULUŞTU

Söz konusu durum sonrası diğer partilerin girişimleri ise sürüyor. Bafil Talabani liderliğindeki YNK heyeti, Nuri Maliki liderliğindeki Koordinasyon Çerçevesi ve Musenna Samerani liderliğindeki Azim İttifakı Bağdat’ta bir araya geldi.

Toplantının ardından Koordinasyon Çerçevesi bir açıklama yaparak, YNK ve Azim İttifakı ile birlikte cumhurbaşkanlığı seçiminin ve hükümetin bir an önce kurulmasını istediklerini belirtti.

SÜREÇ HIZLANDIRILACAK

Açıklamada, "Toplantıya katılanlar, önümüzdeki sürecin önemli olduğunu ve cumhurbaşkanının seçilmesi ile hükümet kurma sürecini hızlandırma gereğini vurguladılar. Iraklıların taleplerini gerçekleştirebilecek güce sahibiz. Hepimiz için onurlu ve çalışma, güvenlik ve barışın sağlanabileceği bir yaşam olsun" denildi. (MA)

Öne Çıkanlar