Irak ordusu ve YBŞ arasında tansiyon yükseliyor

Irak ordusu ve YBŞ arasında tansiyon yükseliyor
Ezidi Press sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla Irak ordusu ve YBŞ arasında tansiyonun yükseldiğini belirterek Irak ordusunun YBŞ'yi silahsızlandırmak için çabaladığını yazdı.

Ezidi Press sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla Irak ordusu ve YBŞ arasında tansiyonun yükseldiğini belirtti. Irak ordusunun YBŞ'nin kontrolünde olan bölgelere sevk edildiği amacın ise YBŞ kontrolündeki noktaları almak olduğunu vurgulandı. 

'ÖZEL KUVVETLER, YBŞ'NİN KONTROLÜNDEKİ BÖLGELERE SEVK EDİLDİ'

ÊzîdîPress'in paylaşımı şöyle:

"Sincar’da #Irak|i ordusu ile #Ezidi #YBŞ arasındaki tansiyon dünden beri arttı. Görünüşe göre Iraklılar YBŞ'yi silahsızlandırmak için çaba gösterecek ve kontrol noktalarının teslim edilmesini talep edecek. Irak ordusu 20. Tümen, Inc.'den daha fazla asker konuşlandırdı. Özel kuvvetler, YBŞ'nin kontrolündeki bölgelere sevk edildi…

Irak ordusuna ait helikopterler bu öğleden sonra bölgenin üzerinde birkaç kez uçtu. Dün YBŞ'nin kalesi Khanasor'da iki grup çatıştı ve çatışmalar saatlerce sürdü. Sonuç olarak, karşılıklı ele geçirmeler ve hedefli saldırılar oldu.

‘IRAK ORDUSU SURİYE-IRAK SINIRINDA DA ASKERİ OPERASYON BAŞLATTI’

Irak ordusu bugün 3 YBŞ savaşçısını tutukladı ve kamera önünde küçük düşürdü. YBŞ, 2 gün sonra yerel #Ezidi siyasetçilerin de katılımıyla saatlerce süren müzakerelerin ardından 2 Irak ordusu mensubunu serbest bıraktı.

Görünüşe göre Irak ordusu, YBŞ silahsızlandırılıp bölgeden sürülmediği takdirde bölgeyi defalarca işgal etmekle tehdit eden Türkiye'nin baskısı sonucu harekete geçti. Irak ordusu Suriye-Irak sınırında da askeri operasyon başlattı.

Esas amaç YBŞ'nin #Rojava'dan tedarik yollarını kesmek için. Bu nedenle önümüzdeki günlerde daha fazla tırmanış beklenmeli."

Öne Çıkanlar