23 yaşındaki asker TSK'nın sınır dışındaki harekatında hayatını kaybetti

23 yaşındaki asker TSK'nın sınır dışındaki harekatında hayatını kaybetti
Askerin ölüm haberi, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın başsağlığı mesajıyla duyuruldu.

Irak'ın kuzeyinde ‘Pençe-Yıldırım’ adıyla yürütülen harekatta Piyade Uzman Çavuş Ahmet Asan'ın (23) hayatını kaybettiği açıklandı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yaşamını yitiren uzman çavuş için başsağlığı mesajı paylaştı.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde yürütülen ‘Pençe-Yıldırım Harekatı'nda bir askerin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın başsağlığı mesajına yer verilen bakanlığın paylaşımında şu ifadeler kullanıldı:

"Kahraman silah arkadaşımız, 1 Mayıs 2021 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim."

DHA’da yer alan bilgiye göre 23 yaşında olduğu belirtilen askerin ölüm haberi Kütahya’nın Emet ilçesinde oturan annesi Havva Asan ve yakınlarına ulaştırıldı. Anne Asan’ın, oğlunun ölüm haberi üzerine gözyaşlarına boğulduğu belirtilirken, askerin babasının da bir süre önce öldüğü belirtildi. Asan’ın bugün uçakla Kütahya Zafer Havaalanı’na getirilerek, Emet ilçesinde öğle namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar