Interpol'ün aradığı Avustralyalı uyuşturucu baronu Kıbrıs'ta yakalandı

Interpol'ün aradığı Avustralyalı uyuşturucu baronu Kıbrıs'ta yakalandı
Interpol tarafından aranan Avustralyalı uyuşturucu baronu Mark Douglas Buddle'ın Kuzey Kıbrıs'ta yakalanarak sınır dışı edildiği belirtildi.

Interpol tarafından aranan Avustralyalı uyuşturucu baronu Mark Douglas Buddle  KKTC'de yakalandı. Kıbrıs'tan sınır dışı edildiği öğrenilen Buddle'nin Ankara'ya gönderildiği ve Avusturya'ya iade edileceği belirtildi.

Halk Tv’de yer alan habere göre; Avustralyalı uyuşturucu baronu Mark Douglas Buddle, 9 Temmuz Cumartesi günü Kuzey Kıbrıs Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa operasyonuyla tutuklandı. Kokain ticareti ve uyuşturucu trafiği için çete oluşturmak suçlamalarıyla interpol tarafından aranan Buddle Türkiye'ye girmeyi denemiş, başaramayınca sırasıyla Birleşik Arap Emirlikleri ve Irak'a gitmişti. Bu ülkelerden de ret yanıtı alan çete lideri Kuzey Kıbrıs’a gelmişti.

Kuzey Kıbrıs’a bir yıl önce turist vizesiyle gelen Buddle'a ülkeye yatırım yapacağı gerekçesiyle dönemin içişleri bakanı tarafından oturma izni verildi. NTV’den Selim Sayarı’nın haberine göre, yaklaşık 1 yıldır Kuzey Kıbrıs’ta saklanan uyuşturucu baronu büyük bir operasyonla tutuklandı.

AVUSTURALYA’YA GÖNDERİLECEK

Avustralya'daki kokain mafyasının liderlerinden olan Buddle Türkiye İnterpol Europol Daire Başkanlığı yetkililerine teslim edilmek üzere Ankara’ya gönderildi.

Buddle'ın Ankara’daki işlemlerinin ardından ülkesi Avusturalya’ya iade edilmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar