İnsanların, 'yavru köpekleri' neden bu kadar çok sevdiği bilimsel olarak açıklandı

İnsanların, 'yavru köpekleri' neden bu kadar çok sevdiği bilimsel olarak açıklandı
Duquesne Üniversitesi’nden bir araştırma grubu en büyük sebebinin köpekleri evcilleştirmek için insanlar tarafından yapılan genetik değişiklikler olduğunu söylüyor.

İnsanlar, yıllar boyunca köpekler ile derin bir bağ kurulmuş durumda ve bu bağ her geçen gün daha da büyümeye devam ediyor. Günümüzde de neredeyse herkesin en az bir evcil hayvanı olduğu gerçek. Köpeklerin özellikle yavru oldukları dönemde sahip oldukları yüz ifadeleri, pek çok insan için dayanılmaz bir hale gelebiliyor. Peki bunun sebebi ne? Yavru köpeklerin inanlara neden bu kadar sevimli geldiği nihayet 'bilimsel olarak' açıklandı. Duquesne Üniversitesi’nden bir araştırma grubu en büyük sebebinin onları evcilleştirmek için insanlar tarafından yapılan genetik değişiklikler olduğunu söylüyor. 

‘İÇGÜDÜSEL OLARAK İNSANLARIN RUH HALİNDEN ANLIYORLAR’

WebTekno'da yer alan habere göre yapılan araştırma, bu genetik değişikliklerle köpeklerin surat kaslarının bizim sahip olduğumuz kaslara yakın bir seviyeye geldiğini gösteriyor. Bu esnek kasları sayesinde de kaşlarını yukarıya kaldırarak gözlerini daha büyük gösterebiliyorlar ve o dayanamadığımız surat ifadesini yapabiliyorlar. Özellikle bu kaslar yavru köpeklerde çok daha esnek olduğu için yüz ifadeleri çok daha belirgin olarak görülebiliyor. Üstelik sadece bu yüz ifadelerini de yapmakla kalmıyorlar, aynı zamanda insanları anlamakta da diğer canlılardan çok daha eşsiz yeteneklere sahipler. Bu da içgüdüsel olarak ruh halimizi anlayabildiklerini ve tepkilerini bu şekilde verebildiklerini gösteriyor. 

Her ne kadar köpek dostlarımızla aramızdaki bağ uzun bir geçmişe dayanıyor olsa da insanların kendi isteklerine göre genetikleriyle oynadıkları dostlarımız her zaman ‘sevimli surat ifadeleri’ gibi güzel özelliklere sahip olmuyor. Buna, puglar ve buldogların nefes almakla ilgili sıkıntılar yaşaması ve pek çok ırkta görülen kalp rahatsızları örnek olarak gösterilebilir. Bununla birlikte, dostlarımızın özel durumlarını farkında olmak ve bazı küçük yaramazlıklarını görmezden gelebilmek de aramızdaki bağın ne kadar güçlü olduğunun bir göstergesi. 

Öne Çıkanlar