İnşaat yasağına rağmen Marmaris’te talan devam ediyor

İnşaat yasağına rağmen Marmaris’te talan devam ediyor
Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Kızılbük koyuna Sinpaş GYO’nun otel inşası inşaat yasağı genelgesine rağmen devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı her sene olduğu gibi bu sene de 15 Mayıs-15 Ekim arası turistik bölgelere ‘turizm faaliyetlerinin olumsuz etkilenmemesi’ için inşaat yasağı getirilmişti. Yasağa rağmen, Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Kızılbük koyuna Sinpaş GYO’nun otel inşası devam ediyor. 30 ykıl önce başlayan süreçte, Milli Park sınırı içindeki ormanlık alan da rahrip edilmeye başlandı.

MArmaris Kent Konseyi, bugün sosyal mendya hesabı üzerinden yayımladığı videoyla yasağın çiğnenediğini gözler önüne serdi. Konsey paylaşımında, valilik, kaymakamlık ve belediyenin hesaplarını etiketleyerek "Gereğini yapacak mısınız" diye sordu.

Marmaris Kent Konseyi'nin paylaşımı şöyle:

"Marmaris Milli Parkı’nda doğa yıkımı inşaat yasağına rağmen devam ediyor!

31 Mayıs itibarı ile tüm inşaat firmaları için geçerli olan İNŞAAT YASAĞINA, SİNPAŞ hangi imtiyazla uymuyor?

@tcmuglavaliligi, @mrmrs_kymkmlk ve @marmarisbeltr Gereğini yapacak mısınız? #Marmaristenİmdat"

NE OLMUŞTU?

Marmaris’in İçmeler Mahallesi Kızılkum mevkiinde Emin Hattat tarafından 30 yıl önce inşaatı başlatılan otel, 2009’da Sinpaş Holding’e satılmıştı. 1988’de Hattat Ailesi tarafından Hema-Que Otel Yatırım A.Ş. adıyla, 150 dönümü ormandan tahsisli toplam 310 dönümlük denize sıfır araziye beş yıldızlı otel yapılması için inşaat başlamıştı. Fakat 550 oda, 1100 yatak kapasiteli otel bitirilememişti. Emin Hattat, 2006’da iflas edince de inşaat tamamen durmuştu.

Öne Çıkanlar