İnşaat işçileri ve gazeteci Zeynep Kuray darp edilerek gözaltına alındı

İnşaat işçileri ve gazeteci Zeynep Kuray darp edilerek gözaltına alındı
YDA Group'a bağlı Finans Merkezi Şantiyesi’nde haklarını almak için direnen 10 işçi ile görüntü çeken gazeteci Zeynep Kuray, darp edilerek gözaltına alındı.

İstanbul’un Ataşehir ilçesinde YDA Group bağlı Finans Merkezi Şantiyesi’nde 3 gündür ihbar ve kıdem tazminatları, 45 saat üzeri mesaileri ve hafta ile bayram tatilleri için direnişe başlayan inşaat işçilerinin eylemi bugün YDA Group'un ofisi önünde devam etti. İşçiler, E-5 yolu üzerinde "İnşaat işçileri yalnız değildir", "Gemileri yaktık geri dönüş yok" sloganlarıyla YDA Group’un bulunduğu ofise kadar yürüyüş gerçekleştirdi. 

‘HAKKIMIZI ARIYORUZ’

Burada sloganlarla YDA ofisine girmeye çalışan işçiler, özel güvenlik görevlileri tarafından darp edildi. İşçiler, "İnşaat işçileri yalnız değildir", "Gemileri yaktık geliyoruz" sloganlarıyla duruma tepki gösterdi. Güvenlik amiri işçiler için "zorba" derken, işçiler de, "Biz hakkımızı arıyoruz, gasp edildiler. Asıl zorbalık emeğimizi gasp edenlerdir" diye tepki gösterdi. YDP ofis önünde, eylemlerini sürdüren işçiler, "Direne direne kazanacağız", "İnşaat işçileri köle değildir" sloganları attı.

‘TEK KURUŞ BIRAKIMAYACAK’

Eylemin devam etmesi üzerine alana polis geldi. İşçilerin sloganlar atması üzerine polis, eylemcileri ablukaya alarak gözaltına almaya çalıştı.  İşçiler bunun üzerine ablukanın içinde kol kola girerek sloganlar attı. Polisin gözaltı girişimine karşı işçiler, haklarını aradıkları için direndiklerini ve haklarının tek bir kuruşunu bile patrona bırakmayacaklarını söyledi. 

Polis daha sonra sendika temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 10 kişiyi ters kelepçeleyerek darp edip gözaltına aldı.  Gözaltına alınan işçilerden biri, "Sarayınız ve saltanatınızı yıkacağız, siz de altında kalacaksınız" diyerek tepki gösterdi. 

KURAY, SERBEST BIRAKILDI

Polis, haber takibi yapan gazetecileri de darp ederek, görüntü almasına engel oldu. Haber takibi yapan gazeteci Zeynep Kuray da gözaltına alındı. Karakoldan serbest bırakıldığını duyuran Kuray, "İnşaat işçilerinin haklarını gaspeden Emlak Konut GYO patronları bir sivil polisin yönlendirmesiyle hakkımda  "Kamu malına zarar verme" iddiasıyla şikayetçi oldular" dedi.

Öne Çıkanlar