İnşaat işçileri Migros mağazalarından seslendi: Boykot edin

İnşaat işçileri Migros mağazalarından seslendi: Boykot edin
İnşaat İşçileri Sendikası bugün İstanbul’da Kartal, Maltepe, Pendik, Cevizli ve Gebze/Mutlukent’teki Migros mağazalarında boykot çağrısı yaptı.

+GERÇEK - Yüzde 8 gibi düşük ücret artışına karşı saat ücretlerine 4 TL’lik zam yapılması talebiyle işten kaçınma haklarını kullanarak 3 Şubat’ta direnişe başlayan Esenyurt’taki Migros Depo’da çalışan DGD-Sen üyesi 250 işçi tazminat haklarının kaybı anlamına gelen Kod 29’la işten atıldı. 

İşçilerin direnişi sürerken İnşaat İşçileri Sendikası bugün İstanbul’da Kartal, Maltepe, Pendik, Cevizli ve Gebze/Mutlukent’teki Migros mağazalarında boykot çağrısı yaptı.

'MİGROS'UN MAĞAZALARINI BOYKOT EDİN'

Migros mağazalarına giren İnşaat-İş temsilcileri alış veriş yapanlara "Aldığınız bu ürünlerde 250 işçinin emeği var" diye seslenerek şunları söylediler:

"Esenyurt Migros Depo’da zam işledikleri için işten atılan depo işçilerinin mücadelesinin yanındayız. Alışveriş yapan arkadaşlar aldığınız bu ürünlerde 250 işçinin emeği var. Zam istedikleri için kapının önüne konuldular. Günlerdir soğukta direniyorlar. 

Migros'tan alışveriş yapmayın, siz alışveriş yaptıkça o patronlar kazanmaya devam edecekler. Bu depoda çalışan arkadaşlar saatine sadece 1 ekmek parası istediler ve işlerinden oldular. 

Şaka değil 250 işçi şu an o deponun önünde direnişteler. Hakları için sadece saatlik 4 lira zam istediler, kapının önüne konuldular. Migros’tan alışveriş yapmayın. Migros'un mağazalarını boykot edin!"

Öne Çıkanlar