İngiltere, Türkiye'yi 'yüksek riskli' ülkeler arasına aldı, Şampiyonlar Ligi Finali tehlikeye girdi

İngiltere, Türkiye'yi 'yüksek riskli' ülkeler arasına aldı, Şampiyonlar Ligi Finali tehlikeye girdi
'Federasyonumuz, finali İngiltere'ye getirmek için UEFA'yla görüşüyor'

İngiltere hükümeti Chelsea ile Manchester City arasında İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi finali öncesi Türkiye'yi yüksek riskli ülkeler arasına aldı. Yetkililer finalin İstanbul'dan alınıp İngiltere'de oynanması için UEFA ile görüşüyor.

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, "Taraftarlar Türkiye'ye gitmemeliler. Federasyonumuz, finali İngiltere'ye getirmek için UEFA'yla görüşüyor. Biz de finali burada oynatmaya açığız ancak son karar UEFA'nın" dedi. 

İNGİLTERE'NİN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'nin 12 Mart'tan itibaren seyahat yasağı listesine ekleneceğini bildirdi.

Büyükelçiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Seyahat uyarısı: Türkiye, 12 Mayıs'tan itibaren İngiltere'nin kırmızı seyahat yasağı listesine eklenecek. Karar, en son bilimsel verilere ve pek çok uzmanın halk sağlığı tavsiyelerine dayanılarak alınmıştır" denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"12 Mayıs Çarşamba 04:00'ten (İng. saati) itibaren, son 10 günde Türkiye'de bulunmuş veya Türkiye üzerinden geçiş yapmış, oturum izni olan Britanya, İrlanda & üçüncü ülke vatandaşlarının hükümet onaylı bir tesiste 10 gün karantinada kalmaları gerekecek.

Son 10 gün içinde Türkiye'de bulunmuş veya Türkiye üzerinden geçiş yapan diğer ziyaretçilerin İngiltere'ye girişi reddedilecektir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar