İngiltere ordusunun sosyal medya hesapları hacklendi

İngiltere ordusunun sosyal medya hesapları hacklendi
Bilgisayar korsanları İngiltere ordusuna ait YouTube ile Twitter hesabını kısa süreliğine ele geçirerek 'The Possessed' ve 'BAPESCLAN' adlı NFT koleksiyonlarının sahtelerini paylaştılar.

İngiltere ordusunun YouTube kanalı ile Twitter hesabı, bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildi. Hesaplar üzerinde kontrol imkanı yakalayan bilgisayar korsanları, kullanıcıları kripto paralar üzerinden vurmaya çalıştı. Hesapların güvenliği kısa bir süre sonra sağlanmış olsa da hack sürecinde para kaybı yaşanıp yaşanmadığı bilinmiyor.

Webtekno'nun haberine göre, İngiliz ordusuna ait Twitter hesabını ele geçiren bilgisayar korsanları, ilk aşamada hesaba ait profil fotoğrafını ve kullanıcı adını değiştirdiler. "pssssd" ismini kullanmaya başlayan hackerler, profil fotoğrafı olarak da "The Possessed" isimli bir NFT koleksiyonunu kullandılar. Hızlı bir şekilde paylaşım yapmaya başlayan saldırganlar, hediye NFT bahanesiyle kullanıcıları sahte bir internet sitesine yönlendirmeye çalıştılar.

ORDUNUN TWITTER HESABI BİRKAÇ SAAT BÖYLE GÖRÜNDÜ

Eşzamanlı saldırılarda ordunun YouTube kanalını da ele geçiren bilgisayar korsanları, kanaldaki tüm içerikleri silerek işe başladılar. Kanal ismini gerçekte bir yatırım danışmanlığı şirketi olan "Ark Invest" olarak değiştiren hackerlar, sonra da çok sayıda video paylaştılar. Bu videolar, kripto para destekleyicisi olarak bilinen Jack Dorsey ve Elon Musk'ın geçmiş dönemde verdikleri röportajlardan oluşuyordu. Bilgisayar korsanları ayrıca, bu kanal üzerinden canlı yayınlar açtılar ve binlerce kişiye ulaşmayı başardılar.

YOUTUBE KANALI İSE ŞÖYLE GÖRÜNDÜ

Resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşımlar için özür dileyen İngiliz Ordusu, soruşturma başlatacağını ve bu olaydan ders çıkaracaklarını söyledi. 

Saldırının ardından ihlal sırasında paylaşılan tüm gönderiler ve bağlantılar İngiliz Ordusu tarafından kaldırılırken saldırının arkasında kimlerin olduğu, bunu nasıl başardıkları ve kaç kişinin kimlik avı ve dolandırıcılık bağlantılarından etkilendiği ile ilgili henüz bir bilgi paylaşılmadı.

Öne Çıkanlar