İngiltere'nin en zengin insanı Chelsea'ye spor tarihindeki en büyük rakamı teklif etti

İngiltere'nin en zengin insanı Chelsea'ye spor tarihindeki en büyük rakamı teklif etti
Chelsea hisseleri için 3.1 milyar dolar ödemeyi teklif eden Sir Jim Ratcliffe, satıştan sonraki 10 yıllık dönem içinde Chelsea’ye 2.2 milyar dolarlık yatırım yapma taahhüdü veriyor.

Premier League’in en popüler ve köklü kulüplerinden biri olan Chelsea’nin satışında, İngiliz bir milyarderden sürpriz bir teklif geldi. The New York Times’ın haberine göre, Ineos adlı petrokimya devinin sahibi Sir Jim Ratcliffe Chelsea’ye 5.3 milyar dolar teklif etti. 

The Wall Street Journal ise Cuma günü, Los Angeles Dodgers takımının sahibi Amerikalı milyarder Todd Boehly’nin yaklaşık 3 milyar sterlinlik (3 milyar 770 milyon dolar) teklifiyle Chelsea’ye almaya en yakın isim olarak duyurmuştu.

Boehly’nin liderlik ettiği yatırımcı grubunun Chelsea satışını düzenleyen komite tarafından bire bir görüşmelere çağrılması, "Chelsea satışı tamamlanma aşamasında" diye yorumlanmıştı.

UKRAYNA'DA ZARAR GÖRENLERE YARDIM

Gazete Oksijen'in aktardığına göre, Sir Jim Ratcliffe’in ortalığı karıştıran teklifi şöyle: Chelsea hisseleri için 3.1 milyar dolar ödenecek. Bu para Rusya’nın Ukrayna işgali sırasında zarar görenler için kullanılacak. Kulübün şu andaki sahibi Rus oligark Roman Abramoviç de satıştan gelecek parayı bir vakıf aracılığıyla Ukrayna’da savaştan zarar gören kesimler için kullanmayı planladığını açıklamıştı.

Sir Ratcliffe, satıştan sonraki 10 yıllık dönem içinde Chelsea’ye 2.2 milyar dolarlık yatırım yapma taahhüdü veriyor. Bu rakama kulübün artık eskimeye yüz tutmuş stadı Stamford Bridge’in yeniden yapımı da dahil.

YILLIK CİROSU 19 MİLYAR EURO

5.3 milyar dolarlık bu tutar, spor tarihinde bir kulüp için teklif edilen en büyük rakam.

Sir Jim Ratcliffe’in kurucusu olduğu Ineos, yıllık cirosu 19 milyar euro, karı ise 3 milyar euro olan bir petro kimya devi.

Ineos, Fransa’nın güçlü kulüplerinden OGC Nice ile İsviçre Süper Lig kulübü FC Lausanne-Sport’un da sahibi.

Formula 1’deki Mercedes-AMG Petronas takımının üçte bir hissesine sahip olan Ineos, Fransa turu gibi dünyanın en önemli yarışında birinciliği bulunan Ineos Grenadiers bisiklet takımının da sahibi. Ineos’un rugby ve yelken sporlarında da sponsorlukları bulunuyor.

Öne Çıkanlar