İngiltere'de kuraklık: Su kullanımı kısıtlanıyor

İngiltere'de kuraklık: Su kullanımı kısıtlanıyor
İngiltere'deki aşırı sıcaklar sebebiyle bir çok bölgede kulaklık ilan edildi. Ülkede özel ve kamusal kaynakların kullanımına kısıtlama getirilecek.

İngiltere'de yaşanna aşırı sıcaklıklar sebebiyle bir çok bölgede su seviyeleri normalin altına düştü. Ülkenin güney batısında yer alan bölgelerin çoğunda kuraklık ilan edildi.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre; ülkedeki kuraklık alarmının yaban hayat, bitkiler ve mahsuller için kısa vadeli bir risk oluşturduğu ve su şirketleri tarafından kuraklık planlarının yürürlüğe gireceği belirtildi. Kuraklık nedeniyle özel ve kamusal su kaynaklarının kullanımına kısa süreli kısıtlamalar getirileceği aktarılırken, kuraklıktan etkilenen bölgeler arasında ülkenin güneybatı, güney, orta ve doğu bölümlerinin yer aldığı açıklandı.

Bugün 35 dereceye kadar ulaşan hava sıcaklığının cumartesi günü ülkenin birçok bölgesinde yeniden yükselişe geçmesi bekleniyor. İngiltere'de en son kuraklık ise 2018 yaz ayında ve daha önce 2011 yaz ayında ilan edilmişti.

Öne Çıkanlar