İngiltere Başbakanı Johnson, partiye katılarak Covid-19 kurallarına uymadığı için özür diledi

İngiltere Başbakanı Johnson, partiye katılarak Covid-19 kurallarına uymadığı için özür diledi
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Mayıs 2020'de gerçekleşen Başbakanlık etkinliğine Covid-19 kurallarına rağmen katıldığını kabul etti ve bundan dolayı parlamento önünde özür diledi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson Mayıs 2020'de Başbakanlık'ta düzenlenen partiye katıldığını kabul ederek bunun için parlamento önünde özür diledi. Johnson, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında sosyalleşme konusunda çok sıkı kuralların uygulandığı dönemde düzenlenen partiyle ilgili bir süredir hem muhalefet milletvekilleri, hem de lideri olduğu Muhafazakar Partililer tarafından büyük tepki görüyordu.

Euronews'te yer alan habere göre, Johnson kamuoyunda büyük tepki toplayan olayla ilgili olarak "Özür dilemek istiyorum. Biliyorum ki, ülke çapında milyonlarca insan son 18 aydır olağanüstü fedakarlıklar yaptı. Büyük ızdırap çektiklerini biliyorum. Yakınları için yas tutamadılar, yaşamlarını istedikleri gibi, istedikleri şeyleri yaparak yaşayamadılar. Başbakanlık'ta kuralları koyan kişiler tarafından kurallara uyulmadığını düşünerek bana karşı yönetimimle ilgili öfke duyduklarını biliyorum" açıklamasını yaptı.

20 Mayıs 2020'de akşam saat 6'dan sonra bir grup personele teşekkür etmek için bahçeye çıktığını ve 25 dakika sonra tekrar ofisine dönerek çalışmaya devam ettiğini belirten Johnson "Şimdi geriye dönüp baktığımda anlıyorum ki, herkesi içeri göndermeli ve teşekkür etmek için başka bir yol bulmalıydım" dedi.

Başbakan Johnson ulusal basında birkaç gündür gündemden inmeyen partiyle ilgili yorum yapmaktan bugüne kadar uzak durmuştu.

Başbakanlık'ta üst düzey bir memur tarafından yaklaşık 100 kişiye gönderilen ve davetlilerin "kendi içkilerini kendilerinin getirmesinin" istendiği partiye en az 30 kişinin katıldığı tahmin ediliyor. Partinin yapıldığı dönemde aynı vde yaşayan kişilerin başka hane halkından yalnızca bir kişiyle daha açık havada en az 2 metre mesafe koyarak görüşmelerine izin veriliyordu.

 

Öne Çıkanlar