İngiltere Başbakanı Johnson: Avrupa'da ikinci dalga emareleri var

İngiltere Başbakanı Johnson: Avrupa'da ikinci dalga emareleri var
İngiltere İspanya’dan dönenlere 14 günlük karantina uygulamasına döndü.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İspanya'dan dönenlere iki haftalık karantina uygulaması getirmesi hakkında yaptığı konuşmada, Avrupa'nın bazı bölgelerinde Coronavirus'ün (Covid-19) ikinci dalga emareleri olduğunu söyledi.

Başbakan Johnson "Bir yerde vakalar arttığında hızla harekete geçip karar almamız gerekir" dedi ve mevcut koşullar altında yabancı ülkelere seyahat etme riskine dair kararın bireylerde olduğunu aktardı.

AVRUPA'DA ENDİŞE HAKİM

Öte yandan, Almanya Dışişleri Bakanlığı, İspanya’nın Aragon, Katalonya ve Navarra bölgelerine zorunlu olmadıkça seyahat edilmemesi uyarısında bulundu.

Bakanlık açıklamasında, bu bölgelerdeki Coronavirus salgını bakımından "yüksek enfeksiyon rakamları ve bölgesel kısıtlamalara" dikkat çekildi.

Son günlerde bu bölgelerde vaka sayılarında büyük artış oldu; ancak İspanyol yetkililer birçok bölgede salgının kontrol altında olduğunu belirtiyor.

İspanya'da vaka sayısı 272 bini, Covid-19 kaynaklı can kaybı ise 28 bini aştı.

Almanya’da da Robert Koch Enstitüsü (RKI), Almanya’da son dönemlerdeki artan vaka sayılarını endişeyle karşıladıklarını, bunda ihmalin rolü olduğunu ifade ediyor.

Ülkede salı günü 633 yeni vaka ile vaka sayıları neredeyse iki katına çıktı. RKI bu artışın işyerlerinde ve partilerde sosyal mesafe kurallarına uyulmamasından kaynaklandığını belirtiyor.

Daha önce Fransa da Katalonya bölgesine seyahat etmeme tavsiyesinde bulunurken, Norveç de İspanya'dan dönenlere 10 günlük karantina uygulamasına geri dönüleceğini açıkladı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar