İngiliz petrol şirketleri iklim eylemcilerine tedbir kararı aldırdı, Bakan 'memnuniyet' duyduğunu söyledi

İngiliz petrol şirketleri iklim eylemcilerine tedbir kararı aldırdı, Bakan 'memnuniyet' duyduğunu söyledi
İngiltere'de petrol şirketleri, tesislerinde protesto düzenleyen iklim eylemcilerine karşı mahkemeye başvurarak tedbir kararı aldırdı.

İngiltere'deki üç petrol şirketi Navigator Thames, ExxonMobil ve Valero, iklim aktivistlerinin ülkenin farklı yerlerinde bulunan petrol tesislerindeki eylemlerine karşı tedbir kararı aldırdı. Reuters'ın haberine göre, Enerji Bakanı Greg Hands tarafından açıklamada, "İnsanların barışçıl eylem yapma haklarına önem versek de eylemlerin günlük yaşam akışını engellememesi önemlidir" denildi.

 

Protestoculara karşı 'tutuklama' tehdidinde bulunan bakan, firmaların tedbir kararı aldırmasından dolayı 'memnuniyet duyduğunu' söyledi. Hands, "Yasayı çiğneyenlerin tutuklanması için yerel polis güçleriyle birlikte çalışıyoruz" dedi.

 

 

EYLEMCİLERİN ÇOĞU GELECEKLERİNDEN ENDİŞE EDEN GENÇLER

 

'Extinction Rebellion' (Yokoluş İsyanı) ve 'Just Stop Oil' (Sadece Petrolü Durdurun) aktivistleri, petrol terminallerinde düzenledikleri protestolar ile fosil yakıtların kullanımının sonlandırılması taleplerini dile getiriyor. Çoğunlukla gençlerden oluşan eylemciler, geleceklerinin tehlikeye atıldığını ve bu yüzden Londra dahil ülkenin büyük kısmına enerji sağlayan tesislerin düzenini bozmak için harekete geçtiklerini söylüyorlar.

Dün Londra'da yapılan eylem kapsamında Yokoluş İsyanı üyeleri, şehrin en işlek dört köprüsünü kapatmış, gösteriler nedeniyle yollarda araç kuyrukları oluşmuştu.

Öne Çıkanlar