İnce'ye yanıt: Raporu gösterince de 'adam kazandı' demişti

İnce'ye yanıt: Raporu gösterince de 'adam kazandı' demişti
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 13 bin sandıkta görevlendirme yapılmadığını belirterek CHP’yi suçlayan İnce’ye, Yüksek Bilgisayar Mühendisi Bilgehan Turhan’dan yanıt geldi.

ARTI GERÇEK- 24 Haziran 2018 seçim sonuçlarına dair kapsamlı bir rapor hazırlayan TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası’ndan Bilgehan Turhan, Muharrem İnce’nin bugünkü açıklamalarına dair Twitter’dan bir açıklama yaptı. 

Bilgisayar Mühendisleri Odası, seçimlerden sonra "YSK’nin "Kesin Seçim Sonuçları" Ne Kadar Kesin?" başlıklı bir rapor hazırlamış ve 250 sandıkta toplam 14 bin yurttaşın oyunun doğru olarak yansıtılmadığını belirtmişti. 
Bu çalışmanın içerisinde yer alan Yüksek Bilgisayar Mühendisi Bilgehan Turhan, Muharrem İnce’nin bugün basın toplantısında dile getirdiği "CHP 13 bin sandıkta gözlemci görevlendirmedi. 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar" açıklamasına tepki gösterdi.

Turhan’ın Twitter’dan yaptığı açıklama şöyle:

"Haziran seçimlerinden yaklaşık 4 ay sonra Bilgisayar Mühendisleri Odası olarak hazırladığımız rapor ile birlikte Sayın Muharrem İnce'yi Hoşdere Caddesi'ndeki ofisinde ziyaret ettik. Kendisine ve yanında bulunan arkadaşlarına raporumuzu sunduk.

"Resmi sonuçlardaki hatalı tutanaklardan ve hatalı uygulamalardan örnekler verip, bunların bazılarının sonuçlara etki edecek kadar önemli olduğunu anlattık. Arkadaşları çok ilgilenmesine rağmen Sayın İnce ilgi göstermedi ve seçim gecesi söylediğini tekrarladı: "adam kazandı".

"Dolayısıyla, Sayın Muharrem İnce'nin bugün yaptığı "13 bin sandıkta gözlemci yok. 4 milyon oy yapar bu. 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar" açıklaması, seçimlerden dört ay sonra bizlere yaptığı açıklamalarla tam bir tezat teşkil ediyor."

Turhan, o dönem hazırladıkları "YSK’nin "Kesin Seçim Sonuçları" Ne Kadar Kesin?" başlıklı raporu da yeniden paylaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar