İnce'nin başlattığı harekete AKP'den ilk yorum: Makas açıldı

İnce'nin başlattığı harekete AKP'den ilk yorum: Makas açıldı
'Bin günde memleket hareketi'ne AKP'den ilk yorum geldi. AKP'li Ünal, 'İYİ Parti siyaseti ile taban sosyolojisi arasında makas açılmakta' dedi

CHP'li Muharem İnce'nin düzenlediği basın toplantısıyla "Bin günde memleket hareketi"ni başlatmasına ilişkin AKP cephesinden ilk yorum geldi.

    

Haber Global'e konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Millet İttifakı'nın zaten kendi içinde büyük sorunları var. Birbirine benzemezler ittifakından oluşması baş sorunları. HDP var, merkezde CHP var bir de İYİ Parti var. Orada İYİ Parti siyaseti ile taban sosyolojisi arasında makas açılmakta" ifadelerini kullanarak şunları söyledi:

"Bugünkü konuşmasında Muharrem İnce tam da şunu söyledi. Eksen kaymasından ve dolayısıyla CHP'nin gerçek anlamda kendi kimliğini, kendi eksenini yeniden kazanması gerektiğini söyledi. Mücadelesini Sivas'tan başlatmasının sanırım söylediklerimle de ilgilisi var. Bunu izlenimle söylüyorum bilgiyle değil.

    

Millet İttifakı'nın zaten kendi içinde büyük sorunları var. Birbirine benzemezler ittifakından oluşması baş sorunları. HDP var, merkezde CHP var bir de İYİ Parti var. Orada İYİ Parti siyaseti ile taban sosyolojisi arasında makas açılmakta.

Bugün Muharrem İnce, siz seçimleri Kürt seçmenin desteği ile kazandınız ama öbür taraftan HDP'li seçmenden mahçup şekilde dil kullandınız, bundan da duydukları rahatsızlığı HDP'liler zaten dile getirdiler." 

AKP'Lİ KARAASLAN: BAKIP GÖRECEĞİZ

Konuya ilişkin konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ise, "AK Parti'nin kurullarında değerlendirilen bir konu değil açıkçası. Tabii bu partiden kopmalar, sayın İnce hareket olarak duyurdu, bunlar olabilir. Parti içi eleştiri yapıldı ama şimdi, bir yola çıkılıyorsa bakıp izleyeceğiz. Şu anda ip uçları çok net değil. Henüz yorum yapılabilecek durumda değil. Türkiye siyaseti açısından bakalım nasıl bir anlam getirecek" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar