İMO'nun hasar tespit çalışmalarına katılma talebi reddedildi: Sürecin dışına itilmeyi kabul etmiyoruz

İMO'nun hasar tespit çalışmalarına katılma talebi reddedildi: Sürecin dışına itilmeyi kabul etmiyoruz
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin, deprem sonrası hasar tespit çalışmalarına katılmak için Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğüne yaptığı başvuru reddedildi.

İzmir Seferihisar açıklarında meydana gelen deprem sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından oluşturulan 2'şer kişilik yaklaşık 600 ekip, Bayraklı, Bornova ve Seferihisar'da hasar tespit çalışmaları yapacak. Hasar tespit çalışmalarında hastaneler, okullar ve kamu kurumları, öncelik verilen binalar arasında yer alıyor. Bakanlık, devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle yurttaşların, hasar tespit çalışmaları tamamlanana kadar evlerine girmemeleri uyarısında bulundu. 

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İzmir Şubesi, hasar tespit çalışmalarında yer almak için gerekli eğitimi almış deneyimli meslektaşlarının bilgileriyle birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvurdu. İMO, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün, "Diğer illerden kalabalık bir ekibin katılım sağladığı ve odayla ilgili organizasyon yapılamayacağı" gerekçesiyle başvuruyu reddettiğini açıkladı. 

‘SÜRECİN DIŞINA İTİLMEYİ KABUL ETMİYORUZ’

Başvurularının reddedilmesine ilişkin yazılı açıklama yapan İMO, "Şubemize binaları ile ilgili hasar tespiti yapılması konusunda vatandaşlarımızdan birçok talep gelmekte ve çok sayıda hasarlı bina olduğunu bilmekteyiz. Meslek odamızın hasar tespiti konusunda sertifikası bulunan, hasar tespiti için hazır bekleyen 26 ayrı ekibinin ve deneyimli meslektaşımızın sürecin dışına itilmesini kabul etmiyoruz. Yapılan bu yanlış davranıştan bir an önce dönülmesini, tüm bilgi ve birikimimiz ile beraber dayanışmanın ve birlikte çalışmanın çok önemli olduğu bu günlerde deneyimli ekiplerimiz ile hasar tespit çalışmalarına destek vermeye hazır olduğumuzu kamuoyuna bildiririz" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar