İmara açılan alandaki ağaçlar sokağa çıkma yasağı sırasında kesildi

İmara açılan alandaki ağaçlar sokağa çıkma yasağı sırasında kesildi
Fatsa’da 99 dönümlük alanın imara açılması sonrası ağaçlar kesilmeye başlandı. ORÇEV, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu bir günde kesim yapılmasına tepki gösterdi.

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), Ordu'nun Fatsa ilçesinde bulunan Çerkez Tepesi’nde yapılan ağaç kesimine yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi. 99 dönüm ormanlık alanın Cumhurbaşkanlığı kararı ile Fatsa Belediyesi'ne devredildiği belirtilen açıklamada, kesimden belediye kadar Fatsa Orman İşletme Müdürlüğü’nün de sorumlu olduğu belirtildi.

‘YANGINDAN MAL KAÇIRILDI, BU NE HUKUKİ NE DE AHLAKİ’

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre ağaçların kesimi için ihale yapılıp yapılmadığı sorulan açıklamada, "Yangından mal kaçırırcasına bir gerçeklik var. Gözlerden uzak, ağaçlar kesiliyor. Bunun hukuksal ve ahlaki bir gerekçesi olamaz. Halkın kullanımına açık mı olacak, özelleştirilerek rant kapısı mı olacak o da belli değil. Çünkü ortada proje yok. Orman keserek, dinlenme yeri yapmayı Fatsa Belediyesi’nden öğrenmiş olduk. Fatsa’da usulsüz ağaç kesmek olağanlaştırıldı. Maden sahasındaki ağaçlar da apar topar kesildi. Şimdi de Çerkez Tepesi" ifadeleri yer aldı.

 SUÇ DUYURUSU

"Ağaçları koruması gerekenler, halkın kullanımı için yeşil alanları çoğaltması gerekenler elbirliğiyle ağaçları kesiyorlar" denilen açıklamada, "Bu konuda Fatsalıları birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Dağınık değil, birliktelikle üstesinden gelinmeyecek zorluk yoktur. Hukuksuzluğa ve usulsüzlüklere karşı sesimizi yükselteceğiz. Suç duyurusu yapacağız" denildi.

Öne Çıkanlar