İmamoğlu yeni metrobüsü test etti

İmamoğlu yeni metrobüsü test etti
İstanbul'a alınacak yeni metrobüsleri fabrikada inceleyen Ekrem İmamoğlu, filo yenilenmesi için Cumhurbaşkanlığı'nın onayını beklediklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un metrobüs filosuna dahil olacak 100 yeni otobüsün üretildiği Sakarya’daki fabrikayı ziyaret etti.

Bir hafta içerisinde 20 otobüsü teslim alıp filoya katacakların, toplamda 100 aracın da nisan-mayıs ayları içerisinde tamamlanacağını anlatan İmamoğlu, oldukça yaşlı araçlardan oluşan 670 otobüslük metrobüs filosunun kalanının yenilenmesi için de uzun süredir Cumhurbaşkanlığı onayı beklediklerini hatırlattı.

'2 MİLYON KİLOMETREYİ GEÇEN OTOBÜSLERİMİZ VAR'

İstanbul'da otobüs filosunun yenilenme meselesinin önemli olduğunu ifade eden İmamoğlu, "Bu manada, halen Cumhurbaşkanlığı onayında bekleyen, -Yatırım İzleme Birimi diyelim- onayımızın gelmesi halinde aslında alıma devam etmek arzusundayız. Bu, İstanbul'a bir hizmet. Yenilenen araçlar, daha güvenli hizmet anlamına geliyor. Daha güvenli yolculuk anlamına geliyor.

Bu 160 araç bile metrobüs filosuna katıldığında, görecek ki vatandaşlarımız, gerçekten daha konforlu, daha kaliteli, daha kusursuz bir hizmet almaya başlayacaklar. Zira metrobüs filomuzda 2 milyon kilometreyi geçen otobüslerimiz var. Heyecanla bekliyoruz. Yatırımlarımız devam ediyor. Bu zor günlerde, zor zamanlarda yatırıma devam etmenin de hem şehrimiz hem ülkemiz adına gururunu yaşıyoruz. Umuyorum; daha güzel haberlerde İstanbulluya daha güzel müjdeleri vermeye devam edeceğiz" dedi. 

Öne Çıkanlar