İmamoğlu'ndan Nesin Vakfı'na ziyaret

İmamoğlu'ndan Nesin Vakfı'na ziyaret
Hesaplarına bloke konulan Nesin Vakfı'nı ziyaret eden İmamoğlu, 'Vakfımızın önüne konan suni engellerin bir an evvel kaldırılması doğru olacaktır' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İsmailağa Cemaati'ne bağlı Rabıta Vakfı ile yaşanan gerilimin ardından valilik tarafından hesaplarına bloke konulan Nesin Vakfı'nı ziyaret etti.

İmamoğlu, ziyareti Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

İmamoğlu paylaşımına şu notu düştü:

"Çocukların eğitimi için çok kıymetli çalışmalar yapan Nesin Vakfı’nı ziyaret ettik. Hiçbir ayrım yapmadan, eğitim olanağından mahrum kalmış çocuklara sevgi dolu bir yuvada eğitim veriyorlar. Vakfımızın önüne konan suni engellerin bir an evvel kaldırılması doğru olacaktır."

NE OLMUŞTU?

Nesin Vakfı kurucusu Ali Nesin, vakfı genişletmek amacıyla Çatalca'da satın alınan arazinin yanına yerleşen Rabıta Vakfı tarafından kaçak cami inşaatına başlatıldığını duyurmuştu. Nesin, bunun üzerine valiliğin, 'izinsiz bağış kampanyası yapıldığı' gerekçesiyle vakfın banka hesaplarına bloke konduğunu açıklamıştı.

Ali Nesin, "Şu anda paramıza ulaşamıyoruz. Hem araziyi hem de o süreçte toplanan parayı istiyorlar. Bir ay boyunca sorunu diyalogla, güzellikle, bu ülkeye ve insanlarına inanan uygar insanlar gibi çözmeye çalıştık, ama olmadı. İzinsiz bağış kampanyası dedikleri de bir Facebook duyurusundan ibaret. Kaldı ki o zamanlar sosyal medya duyurularını kampanyadan sayan bir kanun maddesi de yoktu, üç dört yıl sonra çıktı.

Son bir söz: Nesin ailesi bu ülkenin düşmanı değildir, aksine, Birinci Dünya Savaşı’na, ardından gönüllü olarak Kurtuluş Savaşı’na katılan dedemi de sayarsak, üç kuşaktır karşılıksız bu halka hizmet ediyoruz, izin verirlerse daha da edeceğiz." açıklamasını yapmıştı.

Öne Çıkanlar