İmamoğlu'ndan İstanbulkart'larda indirim açıklaması

İmamoğlu'ndan İstanbulkart'larda indirim açıklaması
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbulluların indirimli ulaşım kartlarında yeni düzenlemeye gidildiğini duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde oybirliği ile alınan karar doğrultusunda daha önce İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatı ile 40 TL'ye indirilen öğrenci kartından, liseden mezun olup üniversite sınavına girmiş ancak herhangi bir bölüme yerleşememiş öğrenciler de bir yıl boyunca yararlanacak.

Öğretmenlere sağlanan İndirimli ulaşım hakkı, MEB'e bağlı eğitim öğretim kurumlarında çalışan 'ücretli öğretmenlere' de uygulanacak.

İNDİRİM TEKLİFİ İBB MECLİSİ'NDEN OY BİRLİĞİYLE GEÇTİ

İBB Meclis'inde gündemine getirilen raporda, 'Liseden mezun olup, üniversite sınavına girmiş ancak herhangi bir bölüme yerleşememiş öğrencilerimizin mavi kart öğrenci aylık abonman kartlarını vizeleme yaparak bir yıl süreyle daha öğrenci kapsamında değerlendirilmesi ve mavi kart aylık abonman öğrenci bedeli ücret farkının İBB bütçesinden karşılanması, İstanbulkart Yönetmeliğinin 3. maddesinin 1. fıkrasındaki ‘öğretmen’ tanımına ‘Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim öğretim kurumlarında ücretli öğretmen olarak çalıştırılanlar’ ifadesi eklenmesi daha önce alınan kararlar doğrultusunda öğretmen için uygulanan indirimli ulaşım hakkının Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumlarında çalışan, ücretli öğretmenler için de uygulanması komisyonlarımızca uygun görülmüştür" denildi.

Komisyonda olumlu görülerek meclis gündemine gelen teklif görüşüldü. Yapılan oylama sonunda rapor oy birliğiyle kabul edilerek meclisten geçti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar