İmamoğlu'ndan 'Cinsiyet Eşitliği Masası' talimatı

İmamoğlu'ndan 'Cinsiyet Eşitliği Masası' talimatı
'Böylesi bir ortamda, eşitliği sağlayacak mekanizmaları cesurca harekete geçirmek zorundayız.'

Ekrem İmamoğlu, İBB'de kadın çalışans ayısını 1 yılda yüzde 18 artırdıklarını belirterek,İBB bünyesinde cinsiyet eşitliği üzerine bir masa kurulması için çalışma arkadaşlarına talimat vereceğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) üyeleri ile sanal toplantıda bir araya geldi. İlk konuşmayı yapan KAGİDER Başkanı Emine Erdem, İBB yönetiminden beklentilerini sıralayıp, taleplerini dile getirdi.

'EŞİTLİĞİ SAĞLAYACAK MEKANİZMALARI CESURCA HAREKETE GEÇİRMEK ZORUNDAYIZ'

"Kadının temsiliyeti, ekonomiye katılımı, sahadaki ve siyasetteki etkinliği konusunda çok gerilerdeyiz" diyen Ekrem İmamoğlu, "Böylesi bir ortamda, eşitliği sağlayacak mekanizmaları cesurca harekete geçirmek zorundayız" diye konuştu.

'KADIN ÇALIŞAN SAYISI YÜZDE 18 ARTTI'

Kurumsal anlamda özellikle kadın yöneticilerin artması konusunda hassas davrandıklarını vurgulayan İmamoğlu, "Sadece 1 yılda İBB’de, kadın çalışan sayısındaki artış, 2000 kişi. 11 binden, 13 bine çıktı. Yüzde 18’e yakın bir artıştan bahsediyorum. Kadın yönetici artışı ise yüzde 20. Biz, burada da durmak istemiyoruz. Devam edeceğiz buna özel ilgi ve özel alakayla" bilgilerini paylaştı.

CİNSİYET EŞİTLİĞİ MASASI İÇİN TALİMAT

Kadın istihdamının kurumsal ciddiyeti ve saygınlığı artırdığına dikkat çeken İmamoğlu, "Kurumumuzu eğer çağdaş bir seviyeye ulaştırmak istiyorsak, bu şarttır diye düşünüyoruz" dedi. İmamoğlu, İBB bünyesinde cinsiyet eşitliği üzerine bir masa kurulması için çalışma arkadaşlarına talimat vereceğini aktardı.

Öne Çıkanlar