İki gün arayla İlkay Akkaya’nın bir konserine daha yasak geldi

İki gün arayla İlkay Akkaya’nın bir konserine daha yasak geldi
Akkaya'nın Adana'daki 30 Ağustos konserinden sonra Mardin konserine de yasak geldi. Akkaya yasağa tepki göstererek, 'Bu benim yolum ve asla vazgeçmeyeceğim' dedi.

İktidarın konser ve festival yasakları devam ediyor.  Ceyhan Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenecek İlkay Akkaya konserinin, Ceyhan Kaymakamlığı tarafından 'kamu düzeni, emniyet ve asayiş' gerekçe gösterilerek iptal edildiğini açıklamıştı. İlkay Akkaya'nın bir konserine daha yasak geldi. 

İki gün arayla konserleri iptal edilen Akkaya sosyal medya hesabı üzerinden duruma tepki gösterdi. Akkaya, "Yasaklamalara biri daha eklendi ve belli ki çoğalacak. 34 yıl boyunca yüzlerce kez yaşadım bunu Bulunduğum her sahnede yalnızca eşitliğin, adaletin, sevginin ve özgürlüğün şarkılarını söyledim. Bu duyguyu mümkün olan en geniş alana taşımaya çalıştım. Bundan sonra da böyle olacak" dedi.

'ASLA VAZGEÇMEYECEĞİM'

"Bu benim yolum ve asla vazgeçmeyeceğim" diyen Akkaya, valiliğin kararanı paylaştı.

Mardin Valiliği'nin iptal kararında "Sanatçı ekibinde yer alan şahışlardan bazılarının PKK/KCK terör örgütü elebaşıını övücü mahiyette faaliyetler gösterdiği, ulusal basın yayın organlarında yapılan araştırmalar neticesinde tespit edildiğinden bahse konu konser etkinliğinin yapılması Valiliğimzce uygun görülmemiştir" denildi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar